Član Varaždinskog streličarskog kluba osvojio zlato na jakom turniru u Nimesu Foto: world archery

Član Varaždinskog streličarskog kluba osvojio zlato na jakom turniru u Nimesu

| 23.1.2024. u 11:58h | Objavljeno u Sport

Od 19. do 21. siječnja u francuskom Nimesu održan je tradicionalni streličarski turnir, koji svake godine sakupi najveći broj streličara iz cijelog svijeta.

Nastupilo je više od 1200 streličara u kategorijama zakrivljenog, složenog i golog luka, koji su bili podijeljeni i u tri starosne kategorije, mlađi seniori, seniori i veterani.

Nastupilo je petero streličara Varaždinskog streličarskog kluba i to David Lazar i Leo Sulik u kategoriji mlađih seniora zakrivljenog luka, Ana Štimac u kategoriji mlađih seniorki zakrivljenog luka, Nikola Portner Pavićević u kategoriji mlađih seniora složenog luka, te Amanda Mlinarić i Alen Remar, seniori složenog, odnosno zakrivljenog luka.

Veselje u stožeru VSK-a osigurao je Leo Sulik, koji je osvojio zlatno odličje. Pošto je ovaj turnir ujedno bio i veliko finale svjetske serije u streličarstvu za mlađe seniore (U21), zbrajali su se bodovi iz prethodnih turnira, sastavio se poredak i nova tablica za pojedinačne mečeve koji donose pobjednike Svjetskog kupa.

I još jednom je varaždinski klub pokazao da kvalitetom u streličarstvu parira suparnicima na svjetskoj razini. Čak dvojica mlađih seniora, Leo Sulik i David Lazar plasirali su se u final four U21 zakrivljenog luka.

David Lazar je, na žalost, naletio na vrlo raspoloženog protivnika u borbi za broncu, te je završio četvrtoplasirani, ali je Leo Sulik otišao do kraja i donio zlatnu, a bila je to jedina osvojena medalja hrvatskih streličara.

Pobjeda na Svjetskom dvoranskom kupu kod zakrivljenog luka U21 nosi izuzetnu težinu i respekt u svjetskim razmjerima. Ostali natjecatelji Varaždinskog streličarskog kluba također su zauzeli vrlo dobre plasmane.

Amanda Mlinarić zauzela je 17. mjesto od 81 seniorke složenog luka, Alen Remar 9. mjesto od 191 streličara, Nikola Portner Pavićević završio je na 24. mjestu kod mlađih seniora složenog luka, a Ana Štimac je kod mlađih seniorki završila kao 9. u svjetskom kupu, što je također respektabilan rezultat.

Ovih petero streličara bit će i u sastavu hrvatske streličarske reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje se za malo više od mjesec dana održava upravo u Varaždinu, pa im slijede pojačani treninzi i pripreme.