Ivona Ciglar postala je viceprvakinja Hrvatske

Ciglar i Garibović srebrni, Nikolić brončana na prvenstvu Hrvatske

| 7.12.2015. u 09:33h | Objavljeno u Sport

Petero članova Karate klub Varaždin nastupilo je na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Primorskom Dolcu, te osvojilo tri medalje. Ivona Ciglar je osvojila drugo mjesto u kadetkinjama do 54 kilograma. Bila je najmlađa u kategoriji s obzirom da još nije napunila 14 godina. Ciglar je prvenstvo otvorila s tri pobjede i plasirala se u finale, gdje ju čekala aktualna svjetska prvakinja iz Indonezije, Jelena Pehar. Meč je završio 1:0 za Pehar.

Tara Nikolić osvojila je broncu kod kadetkinja do 47 kilograma. Nakon tri meča, dvije pobjede, poraza, osvojila je broncu, te time pokazala kvalitetu i konstantu osvajanje medalje na turnirima i prvenstvima Hrvatske. Elma Garibović zaustavljena je u prvom kolu u kategoriji mlađe seniorke do 55 kilograma. Elma je najmlađa bila u svojoj kategoriji, s nepunih 18 godina.

žEnes Garibović bio je glavni favorit za osvajanje zlata u kategoriji mlađih seniora (U-21) do 84 kilograma. U prvom meču pobijedio je 10:0,  drugom 9:0, no u finalu je doživio poraz rezultatom 3:1 od predstavnika Karate kluba Hercegovina Zagreb Ivana Kvesića, pa se morao zadovoljiti srebrom. Eugen Kanjir izgubio je u borbi za treće mjesto u kategoriji U-21 do 75 kilograma. Eugen se nakon jednogodišnje stanke vratio na tatami, odlično se borio i polako se vraća u svoju prijašnju vrhunsku formu.

Sljedeći nastup članova KK Varaždin bit će prvenstvu Balkana u Dubrovniku, gdje se očekuje brojna konkurencija iz brojnih zemalja Balkana. Za hrvatsku reprezentaciju nastupit će Elma i Enes Garibović.