Momčad Bilikum petkom jedan je od sudionika varaždinskog ZPV-a u malom nogometu

Četvrtog dana ZPV-a oduševili veterani Bilikuma petkom i juniori Fotexa

| 18.12.2016. u 09:24h | Objavljeno u Sport

Rekordnih 12 utakmica odigrano je jučer, četvrtog natjecateljskog dana 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu, koje se igra u dvorani na Dravi. Veteranski uvod od četiri utakmice pa srednji dio programa kojeg je obilježila fantastična utakmica slovenske Optike Kiraly i Fotexovih juniora sa čak 12 pogodaka (7:5 za mladost Fotexa) do super atraktivne završnice večeri, u kojoj su snage odmjerili Art Metali Junajted i Murićevi Prijatelji Pizzeria Easy pa onda Črešnjevo i već spomenuta Optika Kiraly pa imenima „nabrijani“ CB Majstori i Bednja do jakog „finala“ večeri, ŠD Remetinec – Rale.

U veteranskom dijelu Videoreha iz Dugog Sela opravdala je ulogu favorita, s dvije pobjede, isto su napravili i OPG Radiček Petgrad Niko-trade te Bilikumovi veterani protiv Varteks veterana, ali je zato itekako dramatično bilo u ogledu „bratskih“ ekipa, CB Bilikuma i Bilikuma petkom.

Ta je utakmica pokazala svu ljepotu Zimskog prvenstva Varaždina; suprotno mišljenju većine prosječnih pratitelja da će rekreativci iz Bilikuma petkom pustiti tri boda dvostrukom finalistu Pan kupa kako bi i ove godine uzeo što bolji natjecateljski broj, ta je tekma odigrana maksimalno nadahnuto s obje strane.

Stvar prestiža bila je jača od svih kalkulacija, braći Conjar, Batiniću, Vlaheku, Kneževiću i ekipi bilo je itekako u interesu „skinuti skalp“ jednom Šafariću, Kastelu, Kresingeru, Totu…. I zato – nakon što je Gavranović krajem prvog poluvremena doveo Bilikum u vodstvo – Bilikum petkom je cijelo drugo poluvrijeme napadao, u predzadnjoj minuti izjednačio golom Batinića, a onda je u zadnjoj (nakon što je Bilikum izvukao i vratara da uzme planirana tri boda) Mario Conjar pogodio i za 1:2!

Na kraju je doslovno sa zvukom sirene Šafarić spašavao bod favoriziranog Bilikuma, a ogorčenje koje su pokazivali dečki iz Bilikuma petkom smatrajući da i taj gol za poravnanje nije regularan, najbolji je dokaz fair-playa s kojim su ekipe ušle u međusobnu utakmicu.

U završnici je odlučena i utakmica Bake iz Gojanca i zagrebačke Kustošije, Ivanušić je u 30. minuti zabio za 2:1 Zagrepčana u utakmici u kojoj je Baka po svemu zaslužila bod. U već spomenutom srazu Optike Kiraly iz Lendave i juniora Fotexa, ugodno su iznenadila braća Slaven i Neven Hlišć, pojačana Kuhtom i Kuharom u odnosu na prvu utakmicu (poraz od Črešnjeva). Fotexovci su poveli 1:0, Kiraly izjednačio, do poluvremena opet Fotex pobjegao na 3:1, Kiraly opet izjednačio, Fotex opet dignuo na 5:3, Slovenci smanjili, Fotex dvije minute prije kraja zabio za 6:4, Kiraly u predzadnjoj opet smanjio (iz spornog penala), da bi Patrik Tudjan pola minute prije kraja postavio konačnih 7:5.

Sjajnu predstavu odigrali su Art Metali Junajted protiv čvrste zagorske ekipe Prijatelji Pizzeria Easy, Sajko u prvom poluvremenu i Šimek u drugom zabili su za sigurnih 2:0. Napeto je opet bilo u ogledu Črešnjeva i Optike Kiraly, miljenik publike Črešnjeva Marko Slunjski s dva je rana pogotka odveo svoje na 2:0, ali je i Laszlo u 13. i 18. minuti zabio dva za poravnanje (2:2). Robert Punčec je četiri minute prije kraja opet dignuo publiku na noge za 3:2, a u zadnjoj minuti su još jednom Slunjski i drugi Punčec (Renato) potvrdili tri boda, s na kraju glatkih 5:2.

CB Majstori iz Sračinca su pošteno „nabrijali“ ekipu za ovaj Pan kup. Dejan Glavica, Dario Melnjak, Petar Rog, Ivan Novoselec, Domagoj Drožđek –samo su neka imena koja su se lako (4:1) obračunala s klincima Bednje. Baš kao što je to bilo prejednostavno i u završnom srazu večeri, gdje je Rale s glatkih 6:0 pobijedio ŠD Remetinec.

Nova uzbuđenja nastavljaju se danas, po sličnom „receptu“. Tri veteranske utakmice za otvaranje pa još dvije u sredini programa od kojih posebno izdvajamo očekivano jak ogled Saluti Bau (Krapina) – VNK Ravnice (Zagreb), a onda će se u završnici večeri predstaviti dobro poznati Big Bang Team iz Zagreba, ali i Varteks Fotex protiv kučanskih Iceka.

Najviše se s razlogom očekuje od ogleda Ropox – CB Majstori, a program je dobio i jednu utakmicu „bonus“, sraz Automobila Lončar i ŠD Remetinca. Novih 11 utakmica, cijena cjelodnevne ulaznice je 15 kuna, a moguće je kupiti i turnirsku za cijeli Pan kup, po cijeni od 100 kuna.

SUBOTA, 17.12.2016. - REZULTATI


14:00    (VET) FE LACIO (Varaždin) – VIDEOREHA (Dugo Selo)    1:4
14:40    (VET) CB BILIKUM – BILIKUM PETKOM    2:2
15:20    (VET) KLUB 45 (Varaždin) – VIDEOREHA (Dugo Selo)    2:4
16:00    (VET) CB BILIKUM – VARTEKS VETERANI    12:1
16:40    BAKA – MNK KUSTOŠIJA (Zagreb)    1:2
17:20    CB MI 2 & RC BAZA 2 (Selnik / Ivanec) – UŠR VIŠNJICA    0:1
18:00    (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NIKO-TRADE (Kc) – COJONES (Lepoglava)    6:1
18:40    OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO) – FOTEX JUNIORI (Varaždin)    5:7
19:20    ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – PRIJATELJI (Bednja)    2:0
20:00    MNK ČREŠNJEVO – OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO)    5:2
20:40    CB MAJSTORI (Sračinec) - BEDNJA    4:1
21:20    ŠD REMETINEC – RALE (Varaždin)    0:6

NEDJELJA, 18.12.2016.

RASPORED UTAKMICA
15:00    (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – VARTEKS VETERANI
15:40    (VET) KLUB 45 (Varaždin) – FE LACIO (Varaždin)
16:20    (VET) EUROTRANSPORTI KOSTANJEVEC (Hrašćica) – SLOBODA GENERALI
17:00    MI 2 & RC BAZA 2 (Selnik / Ivanec) – ŠN ZAVRČ (SLO)
17:40    (VET) SALUTI BAU (Krapina) – VNK RAVNICE (Zagreb)
18:20    AUTO FLORIJANIĆ (Trnovec) – UŠR VIŠNJICA
19:00    (VET) NK SRAČINEC VETERANI – VNK RAVNICE (Zagreb)
19:40    VARTEKS FOTEX (Varaždin) - ICEKI & CB SPORT (Kučan Marof)
20:20    BIG BANG TEAM (Zagreb) – MNK LJUBEŠĆICA
21:00    ROPOX (Varaždin) – CB MAJSTORI (Sračinec)
21:40    BIG BANG TEAM (Zagreb) – TEXAS AUTO MAK (Varaždin)
22:10    AUTOMOBIL LONČAR (Varaždin) – ŠD REMETINEC