Četvrta Dječja olimpijada sportskih škola "Sportska abeceda" i "Vitae"

| 28.5.2016. u 17:03h | Objavljeno u Sport

Već četvrtu godinu u nizu Univerzalna sportska škola „Sportska abeceda“ iz Varaždina i sportska škola „Vitae“ iz Čakovca organiziraju olimpijsko natjecanje za svoje polaznike, dva puta godišnje.

I dok su Čakovčani domaćini zimskog natjecanja, Sportska abeceda organizira ljetnu olimpijadu sutra na stadionu Sloboda, od 10 sati. Na ovoj olimpijadi sudjeluju djeca vrtićke i mlađe školske dobi (do 9 godina starosti), a rezultati se evidentiraju ali ne vrednuju – pobjednici su svi, baš po onoj staroj olimpijskoj „važno je sudjelovati“.

Na prošlogodišnjoj, trećoj olimpijadi nastupilo je 104 malih sportaša, a otprilike takav pa čak i nešto veći broj sudionika očekuje se i ove godine. Tim više što će ove godine i „Sportska abeceda“ imati svoje goste.

Naime, dok se s čakovečkim ekipama već godinama natječu i članovi Udruge za autizam „Pogled“ iz Nedelišća, sutra će na stadionu Slobode nastupiti i mladi članovi Gradskog rukometnoga kluba Varaždin 1930, popularni Dabrići.

Začetak je to jedne, kako naglašava voditelj USŠ Sportska abeceda Željko Herceg, lijepe sportske suradnje ovih udruga.

Samo natjecanje provodit će se u pet disciplina – trčanje s preponama, skok u dalj, bacanje koplja i(li) vortexa, nogomet i štafeta s pilates loptom, a predviđeno trajanje je od 10 do 11.30 sati.

Nakon prijepodnevne olimpijade poslijepodne će, od 17 do 19 sati, u Lumini centru imati promociju svoje sportske škole. Uz posebnu pogodnost za potencijalne nove polaznike – svi koji se u nedjelju predbilježe za upis za novu školsku godinu dobit će besplatnu članarinu u rujnu.