Četvero atletičara varaždinske Slobode otputovalo na Europsko prvenstvo za juniore u Jeruzalemu

| 4.8.2023. u 10:59h | Objavljeno u Sport

Od 7. do 10. kolovoza u Jeruzalemu se održava Europsko prvenstvo za juniore i juniorke, a s obzirom na ispunjene norme, Hrvatska će ove godine imati 17 predstavnika na spomenutom natjecanju, od čega je devet juniorki i osam juniora.

Među reprezentativcima koji su otputovali za Jeruzalem je i četvero članova varaždinskog Atletskog kluba Sloboda, u pratnji trenera Patrika Koščaka.

Boje Hrvatske branit će Klara Koščak (100 m prepone, 4x100 m), Jana Koščak (sedmoboj), Roko Farkaš (desetoboj) i Janko Kišak (110 m prepone, 400 m prepone).

Glavne hrvatske favoritkinje za medalju su definitivno sestre Koščak koje su u svojim disciplinama prve na Europskim juniorskim tablicama.

Jana Koščak uvjerljivo je prva i na europskim i svjetskim tablicama u sedmoboju ove sezone i definitivno je glavni favorit za pobjedu na ovom natjecanju. Ove godine u svibnju srušila je hrvatski seniorski i svjetski mlađe juniorski rekord u sedmoboju, a od strane Europske atletike predstavljena je kao jedna od najvećih zvijezda ovog natjecanja.

Njena sestra Klara prva je na 100 m prepone na europskim tablicama, a velike šanse za medalju ima i Lucija Grd koja, kao i Klara, trči 100 m prepone, a prema prijavnoj listi ima 3. rezultat.