Prvakinje Hrvatske iz redova Hrvačkog kluba Ludbreg

Četiri zlata za Ludbreg, jedno za Vindiju

| 4.10.2016. u 13:58h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani OŠ Sveti Đurđ održano je prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za djevojke. Nastupilo je 40 natjecateljica iz 13 hrvatskih klubova, među kojima i varaždinska Vindija,koja je imala tri predstavnice, te domaćin Hrvački klub Ludbreg koji je za natjecanje prijavio četiri hrvačice. U ludbreškom sastavu nedostajala je jedino Lorena Bendelja koja je opravdano izbivala zbog poslovnih obaveza.

Sve prijavljene ludbreške natjecateljice osvojile su zlatne medalje i postale nove prvakinje države. Marta Busija, sudionica ovogodišnjeg Europskog prvenstva za kadete u Stockholmu, kao kadetkinja bila je najbolja u kategoriji juniorki do 55 kilograma pobjedivši obje borbe tušem predstavnice Istarskog Borca iz Pule, te zagrebačkog Metalca. Iva Gerić je dva tjedna skidala kilograme, kako bi bila najuspješnija u kategoriji do 57 kilograma, jer se kategorija iznad ne boduje za ukupni plasman. U finalnoj borbi pobjedila je tehničkim tušem predstavnicu Pujanki iz Splita.

I Victorija Vrdoljak skinula više od 5 kilograma, da bi imala pravo nastupa u kategoriji do 60 kilograma, te je bila vrlo uvjerljiva u finalnoj borbi, u kojoj je slavila tehničkim tušem.

Mlađa Ivina sestra Nina Gerić, također hrvatska prvakinja, iako nije imala službene kategorije u svom uzrastu, ipak je nastupila u borbi u kategoriji do 80 kilograma i uspjela pobijediti čak šest godina stariju juniorku, čime je opravdala svoju zlatnu medalju.

Od članica Vindije među juniorkama Dora Šemiga je kategoriji do 59 kilograma osvojila prvo mjesto, a na drugim su mjestima natjecanje završile Petra Leskovar u kategoriji do 72 kilograma i Patricija Biškup u kategoriji do 63 kilograma.

Juniorke Vindije su pod vodstvom trenera Benjamina Šokmana ekipno zauzele prvo mjesto.