Dražen Cesar s izbornikom reprezentacije Aleksandrom Petrovićem

Cesar: Igrači su puni entuzijazma i samopouzdanja, neopterećeni, a onda je sve moguće.

| 26.7.2016. u 11:25h | Objavljeno u Sport

Varaždinski košarkaški trener Dražen Cesar trener varaždinskog Košarkaškog kluba Vindija posjetio je u Svetom Martinu na Muri hrvatsku košarkašku reprezentaciju, koja se pripemala za nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Inače, hrvatski su košarkaši danas otputovali iz Svetog Martina i Zagreba u Argentinu. Ono što je vidio na pripremama reprezentacije, koja je odlazak u Rio de Janeiro osigurala na nedavnom kvalifikacijskom turniru u Italiji, Cesar je odlučio podijeliti s našim čitateljima.

- Završila je peta sezona od kada pratim našu reprezentaciju na pripremama u Svetom Martinu na Muri. U tom periodu imao sam čast gledati, učiti, surađivati i što je najvažnije razgovarati s tri izbornika (Repeša, Perasović, Petrović) te njihovim stožerima. Svaki ima svoju filozofiju, svaki je vrhunski i od svakog se ima jako puno naučiti, svaka viđena vježba  daje nove ideje, otvara dodatne opcije, jer slika na parketu u ovom slučaju je barem tisuću riječi na papiru - rekao je uvodno Cesar.

Pred reprezentativcima je danas 29 sati leta, a odlaze na jak turnir u Argentini ( Srbija, Francuska,Argentina), pa zatim u Rio.

- Moram spomenuti jednu fantastičnu atmosferu, koheziju u ekipi sa striktnim zadacima, a opet puni kreacije i slobode, a znamo da je sloboda  najveća odgovornost i u tom su dijelu izbornik Petrović i stožer napravili vrhunski posao. Zna se da je Aco majstor atmosfere, kada treba digne je do neba, po potrebi ju ruši a kad je napeto ju prekida. Zvuči jednostavno, da, točno, ali timing je bitan. Rekao je Aco da je on trener koji igraču daje kist i ne stavlja ga u okvir i to je sad napravio od ovih dečki. Igrači su puni entuzijazma, neopterećeni, puni samopouzdanja a onda je sve moguće - napominje Cesar.

- Za kraj sam ostavio one najbitnije  a to su igrači. Toliko jednostavni, toliko susretljivi, toliko skromni, ali moram istaknuti jednoga - Daria Šarića. On me fascinirao radom, pristupom, jednostavnošću a Daria, svi znamo, uspoređuju s Draženom petrovićem. Vidio sam to svake godine, vidio sam to ponovno i ove godine i sad sam  definitivno uvjerio  zašto ga uspoređuju s Draženom. Uvijek raspoložen za rad , na treningu je na svakoj lopti, prvi u napadu prvi u obrani, pomaže svakom igraču u obrani, u napadu uvijek pronađe igrača u najboljoj poziciji . Poslije svakom treninga on ostaje još sat vremena raditi u dvorani. Dečko svjestan svojih prednosti a i mana, rekao mi je: Bog je dao mom čaći ruku za šutu meni ne, zato moram još više raditi. To je dokaz da najbolji rade najviše, da su vrhunski igrači vrhunske, jednostavne i skromne osobe - zaključio je Cesar.