Logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 u Varaždinu

Čelnici EAA potvrdili ugovor o domaćinstvu Varaždina ekipnom EP-u 2019.

| 30.10.2018. u 11:11h | Objavljeno u Sport

Čelnici Europske atletske federacije su na zasjedanju u Lausannei u Švicarskoj stavili svoj potpis na ugovor o održavanju Europskog ekipnog atletskog prvenstva  - Liga 2 u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine. Prethodno su ugovor kojim se reguliraju međusobni odnosi organizatora i Europske atletske federacije (EAA) potpisali predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Time su otklonjene sve sumnje da se jedna od najvećih atletskih priredbi u Europi sljedeće godine -  neće održati u Varaždinu i Hrvatskoj. Europsko ekipno atletsko prvenstvo – Liga 2 okupit će više od 720 natjecatelja i još nekoliko stotina atletskih djelatnika  iz 12 europskih zemalja, među kojima će biti i veći broj aktualnih svjetskih, olimpijskih i europskih prvaka. 

Bit će to i prilika da pred domaćom publikom nastupe Sandra Perković, Sara Kolak, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Ivan Horvat i drugi najbolji hrvatski atletičari i atletičarke.

SC Sloboda u Varaždinu bit će domaćin ove velike atletske priredbe točno tri desetljeća nakon što je Varaždin bio odličan domaćin Juniorskog prvenstva Europe u atletici (1989. godine), za čije je potrebe i izgrađen stadion Sloboda. Sada će se temeljito obnoviti atletska staza i druga borilišta, nabaviti suvremena atletska oprema  te stvoriti uvjeti za razvoj ovoga bazičnog sporta za sljedećih dvadesetak godina.

- Predstoji nam formiranje organizacijskog odbora i drugih službi za provedbu natjecanja i već smo prionuli tom poslu – istaknuo je Veštić, koji je dodao kako je ovo vrlo važno i za cjelokupnu hrvatsku atletiku. 

–  Osim što želimo biti tradicionalno dobri domaćini, želimo da naša reprezentacija ostvari dobar rezultat. Ovo natjecanje shvaćamo i kao svojevrsni generator za hrvatsku atletiku. Zato u našem programu za 2019. godinu ono ima najvažnije mjesto, jer ćemo tako omogućiti i širenje atletike te, osim skrbi za vrhunske rezultate pojedinaca, dalje razvijati sustav hrvatske atletike u svim segmentima – zaključio je Veštić koji je bio nazočan skupu u Lausannei.

U Švicarskoj je predstavljen i logo Europskog atletskog prvenstva - Liga 2 u Varaždinu na kojem će, uz Hrvatsku,  nastupiti muške i ženske reprezentacije 12 europskih zemalja među kojima iz Slovenije, Litve, Islanda, Izraela i drugih zemalja.