Carević: Imamo poteškoća  u ponašanju kod pojedinaca, ali to ću ja riješiti, na meni je odgovornost da zaštitim klub,ekipu i stožer Foto: Dražen Novosel

Carević: Imamo poteškoća u ponašanju kod pojedinaca, ali to ću ja riješiti, na meni je odgovornost da zaštitim klub,ekipu i stožer

| 9.7.2021. u 10:07h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Do sada smo odradili devet treninga i odigrali prijateljski susret s Bednjom u Beletincu te možemo reći da pripreme teku prema planu. S većinom stvari možemo biti zadovoljni, grupa je ambiciozna,motivirana, željna napretka i rada i s te strane nema problema, iako imamo određenih poteškoća u ponašanju, međutim, to ćemo riješiti do odlaska na pripreme u Sveti Martin na Muri. U ponedjeljak ćemo u 9 sati odraditi trening na našem pomoćnom terenu, a nakon treninga odlazimo u Sveti Martin na Muri, gdje ćemo boraviti do 18. ovoga mjeseca - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Carević, komentirajući dosadašnji tijek priprema za novu sezonu u Drugoj HNL.

Tijekom boravka u Svetom Martinu na Muri, gdje će Carević imati na raspolaganju 26 igrača, koji će biti odabrani nakon sutrašnjeg međusobnog susreta, pri čemu u kadru neće biti vratara Matije Kovačića, koji se ozlijedio na utakmici u Beletincu i neće ga biti najmanje šest tjedana, momčad Varaždina odigrat će i dvije prijateljske utakmice. Prva će biti 14. srpnja protiv Dubrave, a 17. srpnja suparnik će biti Inter.

U subotu su grači Varaždina odradili testiranje, a rezultati su zadovoljavajući.

- Ima još puno prostora za napredak. Čak i utakmica u Beletincu, bez obzira na to što je početak priprema, pokazala je neke manjkavosti i taktičke nedostatke, ali dobro je da se to dogodilo jer barem znamo na čemu moramo raditi, a prije svega mora se iskristalizirati jedna pozitivna grupa. Za mene je karakter najbitniji i da imamo jednu radnu, ambicioznu mladu grupu, koja je željna dokazivanja i rada jer bez toga neće biti dobro. Već sam spomenuo da imamo malih poteškoća kod pojedinaca u ponašanju, ali to ću ja riješiti. Na meni je odgovornost da zaštitim klub,ekipu, stožer i igrače koji su zdravi i žele napredovati i raditi - dodao je Carević.

Komentirajući ponašanje pojedinaca, trener Varaždina je naglasio:

- Nedisciplina je ono što me najviše ljuti. Volim imati grupu koja je pozitivna i neću dozvoliti da mi pojedinac ili pojedince unište dobru atmosferu u svlačionici. Poduzet ću neke mjere koje su na meni, moja je odgovornost u tom dijelu i ja stojim iza toga. Za mene je najbitnije u sportskom rezultatu ta karakterna grupa, pozitivna atmosfera i bez toga je gotovo nemoguće napraviti dobar rezultat - - zaključio je trener Carević.

Sportski direktor kluba Nikola Šafarić izvjestio je da je Jorge Obregon jedini igrač koji je do sada napustio svlačionicu varaždinskog drugoligaša.

- Obregon nastavlja karijeru u Rijeci, a morat ću ražalosti pojedince i reći im da nismo Obregona prodali za iznos koji se spominjao u medijima. Činjenica je da smo napravili jako dobar transfer s Obregonom u suradnji s Rijekom,a o novcima neću govori jer to je poslovna tajna između klubova, ali mogu reći da je puno veći iznos od onoga koji se provlačio u medijima. Klub je zadovoljan i sada imamo vjetar u leđa što se tiče novčane mirnoće,stabilnosti i dovođenja igrača  - rekao je Šafarić.

Napomenuo je da je čista situacija oko dovođenja tri - četiri igrača, no imena nije spominjao.

- Ne želim s imenima u javnost tako dugo dok igrači ne potpišu ugovor s klubom jer potencijalno ima i drugih klubova koji također iskazuju interes za igrače koje želimo dovesti. U autobusu za Sveti Martin na Muri bit će novih imena, a do ponedjeljka trebali bi riješiti i neke odlaske iz kluba. Sve odluke koje donosit ćemo isključivo za dobrobit kluba, znamo kakva nam je slika u svlačionici kao i financijsko stanje, a puno je faktora koji odlučuju koga ćemo ostaviti, a koga ne. Nadam se da ćemo momčad složiti u skladu s klupskim ambicijama, a one su povratak u najelitniji rang natjecanja - dodao je Šafarić.

Pripreme nije počelo nekoliko igrača među njima Peco, kojeg je bolest spriječila u dolasku na treninge,Herrera koji bi se trebao pojaviti kroz par dana i Urata, koji pokušava dogovoriti inozemni transfer i dobio je još par slobodnih dana.

-