Čak tri selekcije Varteksa osvojile županijski Kup, u subotu im podijeljene medalje

Varaždinske vijesti | 30.10.2023. u 13:26h | Objavljeno u Sport

Svečano je bilo u subotu na poluvremenu utakmice Varteksa i Pitomače na Slobodi. Čak tri selekcije iz Škole nogometa NK Varteksa, pioniri, kadeti i juniori, dobili su medalje, a ovih dana čeka ih i nastavak natjecanja u kupu.

Pionire inače vodi Dominik Matučec, a u finalu su s 5:0 pobijedilo Novi Marof. Kadeti su s 3:0 u finalu bili bolji od Slobode, a kadetsku ekipu Bumbara vodi još jedan bivši igrač Varteksa, Romano Nježić.

Juniori su također bili bolji od Slobode, s čak 6:0, a juniore Bumbara vodi iskusni Rade Herceg. U rad svih selekcija uključen je i Jurica Valentić, kao trener vratara.

Medalje su im ispred Županijskog nogometnog saveza podijelili Nenad Horvatić, predsjednik Saveza i Ivan Novak.

Predsjednik Saveza je pohvalio rad u NK Varteksu, a s Upravom kluba ja porazgovarao i planovima i ambicijama te dodao da će pomoći kao ŽNS da Varteks dobije uvjete kakve zaslužuje, i novi stadion na Hrašćici.

Varteksova mladost ispraćena je i navijanjem i podrškom s tribina, White Stonesi pobrinuli su se za pravo skandiranje s tribina.
- Za ovo se živi, srce nam je danas prepuno, ali još važnije, nadam se i svima u našoj školi nogometa. To je možda i najvažniji dio našeg kluba, jer želimo da u našem klubu, naglasak bude na igračima iz naše škole nogometa. Osim nogometa, važno nam je da svim igračima iz naše škole pomognemo i da postanu bolji ljudi. Hvala svim trenerima, roditeljima, i naravno našim Bumbarima i Bumbaricama, a veselimo se i novom stadionu i još boljim uvjetima u našem ‘Bumbarellu’ na Hrašćici. - istaknuo je predsjednik kluba Siniša Fučkar.