Članovi Karate kluba Varaždin ekipno su zauzeli 4. mjestu o konkurenciji 57 klubova Foto: Dražen Novosel

Čak 13 medalja Karate klubu Varaždin na 12. Kupu Sveti Nikola

| 27.11.2016. u 17:35h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Karate kluba „Varaždin“ jučer je u maloj dvorani varaždinske Arene održan jak međunarodni karate turnir, 12. „Kup Sveti Nikola“, koji je okupio više od 400 natjecatelja i natjecateljica iz 57 klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih sportskih manifestacija kroz godinu u Varaždinu.

Unatoč jakoj konkurenciji u gotovo svim kategorijama, članovi Karate kluba „Varaždin“ ostvarili su sjajan rezultat osvajanjem tri zlatne, isto toliko srebrnih te sedam brončanih medalja.

Do zlata su stigli Dorian Kalajdžija, Leona Gulija i Teodor Belaj. Dorian je u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg u finalu bio bolji od aktualnog kadetskog viceprvaka BiH, Riana Hamzića. Varaždinci su pokazali dominaciju u toj kategoriji jer su brončane medalje osvojili Mateo Jakopanec i Tibor Kovačić. Tibor je broncu osvojio i u kategoriji učenika iznad 46 kg.

Leona je u finalu kategorije učenica do 44 kg pobijedila Paolu Bitunjac iz „Karlovca 1969“. Teodor je u kategoriji cicibana do 22 kg u finalu bio bolji od klupskog kolege Lea Petrica.

Tin Herceg osvojio je srebrnu medalju u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. U finalu je bolji bio Leo Lazara iz riječkog „9. zmaja“. U istoj kategoriji Lovro Rozman stigao je do bronce pobjedom protiv aktualnog prvaka Hrvatske, Dominika Kučana iz Velike Gorice. Treće srebro za Karate klub „Varaždin“ osvojio je Matija Matić u kategoriji cicibana iznad 26 kg. Bolji od njega bio je Petar Slukić iz čakovečkog „Globusa“.

Bronce su za varaždinski klub osvojili i Luka Erceg kod kadeta iznad 70 kg te Manuel Lukačić i Adam Cestar u kategoriji cicibana do 26 kg. Na turniru su nastupili i Alen Zagorec, Luka Salihović, Luka Hrupački, Marin Dilber, Jura Nikšić, Matteo Redžić, Vito Weiser, Ema Brkinjač, Rija Lukman, Lana Tumpa, Fran Keretić, Franjo Mlinarić, Marsel Stančin, Lana Kipa, Ana Radev i Fran Zebec. Za većinu njih bio je ovo jedan od prvih nastupa na nekom od natjecanja i stjecanje značajnog iskustva.

Zahvaljujući odličnim rezultatima i osvajanju čak 13 medalja, Karate klub „Varaždin“ u ukupnom je poretku zauzeo sjajno 4. mjesto između 57 klubova.

O važnosti ovog turnira govori i podatak da je na njemu bio i Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije. Za organizaciju turnira imao je samo riječi pohvale.

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Josip Hehet, koji je i otvorio turnir, čestitao je unaprijed svim osvajačima odličja na njihovom uspjehu dok je brojnim pristiglim natjecateljima iz drugih dijelova Hrvatske te BiH-a zaželio da iz Varaždina ponesu lijepe uspomene.

Zadovoljan uspjehom svojih natjecatelja, ali i organizacijom turnira, bio je i predsjednik KK „Varaždin“ i direktor turnira, Esad Garibović. Naglasio je veliku tradiciju ovog turnira koji se kroz svojih dvanaest dosadašnjih izdanja pozicionirao na "sportskoj karti" regije.

Zahvalio se pokrovitelju turnira, Gradu Varaždinu te sponzorima: Gradskoj tržnici „Varaždin“, poslovnom sustavu „Vindija“, Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Savezu športova Varaždinske županije te Servisu za hidrauliku „Herceg“.