Čak 110 natjecatelja na noćnom orijentacijskom natjecanju u prostoru I. OŠ Varaždin Foto: HPD MIV

Čak 110 natjecatelja na noćnom orijentacijskom natjecanju u prostoru I. OŠ Varaždin

| 2.3.2018. u 08:39h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Protekle subote održano je po prvi puta u Varaždinu noćno orijentacijsko natjecanje u zatvorenom prostoru, u I. OŠ Varaždin, pod nazivom O-VIC (Orienteering – Varaždin Indoor Challenge). Pripremu i organizaciju natjecanja odradila je orijentacijska sekcija HPD MIV Varaždin, čiji članovi djeluju i u sklopu orijentacijskog kluba Merz.

Natjecalo se pomoću karti s iscrtanim tlocrtom I. OŠ Varaždin, koje je za tu priliku pripremila Marina Kopjar, glavni organizator natjecanja. Medalje za prva tri mjesta u svakoj kategoriji uručio je predsjednik HPD MIV Drago Stupar.

U natjecanju su sudjelovali članovi desetak orijentacijskih klubova iz Hrvatske i inozemstva. Natjecatelji su bili podijeljeni u osam službenih spolno/dobnih kategorija i dvije neslužbene dječje. Sveukupno je nastupilo 110 natjecatelja. Zadatak im je bio da se u mračnoj školi orijentiraju pomoću tlocrta te pronađu sve kontrolne točke sakrivene u učionicama i hodnicima.

Ovo je natjecanje značajno po tome što se bodovalo za prvi Hrvatski Indoor Kup, koji je pokrenut na inicijativu HPD MIV. Tako su nakon natjecanja pribrojeni rezultati sa O-PMF indoor natjecanja iz Zagreba te uručeni pehari za sveukupno najbolje natjecatelje u pojedinim kategorijama.

Natjecanje je ocijenjeno visokom ocjenom od strane svih sudionika, ali i Orijentacijskog saveza, te će zasigurno biti još orijentacijskih natjecanja u organizaciji HPD MIV.