Čak 105 igrača iz 14 država na 6. međunarodnom disc golf turniru Drava Forester u Varaždinu

| 3.11.2017. u 09:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Varaždinu se do 5. studenog održava 6. međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Kod Gradske sportske dvorane igra 105 igrača iz 14 zemalja iz Europe, ali i SAD-a.

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziran 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja što su prepoznali mnogi igrači iz Zapadne Europe i usmenom predajom napravili mu odličnu promociju.

Posebno je velik interes igrača iz skandinavskih zemalja kojima je Hrvatska privlačna destinacija zbog povoljnih cijena i ugodne klime. Posebno zadovoljstvo organizatorima iz tvrtke Lagoda je činjenica da je na turnir stigao prošlogodišnji pobjednik, američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite, a još veći značaj turniru daje i dolazak Nijemca Simona Lizottea, jedne od najvećih zvijezda profesionalnog disc golfa, i osvajača 3. mjesta sa ovogodišnjeg SP-a.

Sudjelovanje igrača ovakvog renomea veliki je plus za promociju i daljnji razvoj varaždinskog disc golf turnira. Turnirska natjecanja održavaju se na prostoru uz dvoranu „Arena“ od danas do nedjelje od 9:30 do 13 sati, a popratni sadržaji uz Arenu, ali i u gradu u popodnevnim i večernjim satima.

Najzanimljiviji dio bit će u nedjelju od 14 sati kada će se održati finalni dio natjecanja s najboljih pet igračica i igrača na nasipu rijeke Drave pred Arenom.