Bruno Makovec pobjednik šahovskog Memorijalnog turnira Milan Rogić

| 2.6.2022. u 10:22h | Objavljeno u Sport

Memorijalni turnir Milan Rogić odigran je u Varaždinu uz sudjelovanje 94 natjecatelja iz tridesetak klubova. Natjecatelji su odmjerili svoja šahovska znanja u kategorijama Lav 2022 i Lavić 2022 za kadete do 16 godina.

Pobjednik seniorskog turnira je Fide majstor Bruno Makovec iz ŠK Sloboda Mihovljan, s 11,5 osvojenih bodova u 12 odigranih kola. Drugoplasirani je Matija Zadravec iz ŠK Sloboda Mihovljan, a trećeplasirani Zoran Zelenika iz ŠK Straža, Hum na Sutli.

Najbolja šahistica je nacionalna majstorica Nikolina Golub iz ŠK Draga iz Rijeke.

Na turniru Lavić 2022 prvo mjesto osvojio je Adrian Petrus iz ŠŠK Marof iz Novog Marofa, a najbolja djevojka je Laura Friščić iz ŠK Ivanec.

Milan Rogić je bio veliki zaljubljenik u šah, te je ostavio neizbrisivi trag u varaždinskom i hrvatskom šahu.
Svojim je djelovanjem privukao mnoge generacije šahista, povezao šahovske zaljubljenike i uz to iza sebe ostavio neprocjenjive monografije Šahovska igra u Varaždinu i njegovoj okolici 1904. do 1994. i Šah u Međimurju 1933. do 1993.

Memorijalni je turnir otvorila njegova kći, Lidija Metlikovec, koja se predivnim riječima zahvalila na sjećanju na Milana, te je najboljima na ovome turniru uručila pehare i nagrade.

Na kraju je sve dirnula riječima: " Milan nas sada odozgo gleda sa smiješkom."