Brunela Hrženjak i Nikola Kosec iz PK Vidra putuju na 6. EP u plivanju za plivače s Down sindromom

| 5.9.2021. u 18:22h | Objavljeno u Sport

Kako se redovitost, upornost, trud i rad isplate, ponovno su pokazali plivači varaždinske Vidre isplivavši sedam A normi i sedam B normi za 6. Europsko prvenstvo za plivače sa Down sindromom koje se održava od 4. do 11. listopada u Ferrari u Italiji.

Dvostruki najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina, jedan od najboljih plivača s Down sindromom u Europi Nikola Kosec isplivao je pet A normi, Nikola Dodoš četiri B normi, Mirna Roginek tri B norme te Brunela Hrženjak dvije A i jednu B normu.

Kako na prvenstvu plivači s B normama mogu plivati samo plivači iz zemlje domaćina prvenstva ove godine na EP putuju Brunela Hrženjak na 50 m slobodno i 50 m prsno dok Nikola Kosec pliva 50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno, 50 m delfin i 100 m leđno.

Nastup na tako velikom natjecanju kao što je Europsko prvenstvo od neizmjerne je važnosti za karijere plivača jer uz svoju čeličnu volju, dobru pripremu te talent Brunela i Nikola mogu dobro konkurirati.

Treba istaknuti kako europske i svjetske organizacije potiču samostalnost plivača tako da na prvenstvo Brunela i Nikola putuju sami uz pratnju trenerice Višnje Bunić.