BRONCA!!! Marin Ranteš na postolju Svjetskog prvenstva u BMX-u slobodnim stilom!

| 7.6.2021. u 18:58h | Objavljeno u Sport

Nakon što je Varaždinac Marin Ranteš ostvario povijesni uspjeh na Svjetskom kupu 2018. godine kada je osvojio naslov prvaka u BMX-u slobodnim stilom, danas je u finalu Svjetskog prvenstva u Montpellieru ostvario još jedan povijesni uspjeh za Hrvatsku osvojivši svoju prvu medalju u ovom natjecanju, brončanog sjaja.

Nakon što je dobrim izvedbama na kvalifikacijama ostvario peto mjesto s osvojenih 81.43 bodova, u prvoj vožnji je ostvario 82.06 bodova, dok je u drugoj ostvario nešto slabiji rezultat s 80.8 bodova, u polufinalu je ostvario 10. najbolji rezultat i plasirao se među 12 najboljih vozača u današnje finale. U polufinalu se gledala najbolja vožnja od dva pokušaja, a najbolji rezultat je ostvario u prvoj vožnji u kojoj je osvojio 84.62 bodova, dok je u drugoj ostvario tek 54 boda.

U finalu je prvo odvozio slabu prvu vožnju u kojoj je osvojio 82 boda i bio je četvrti iza tada trećeplasiranog Amerikanca Justina Dowella, ali je zato u drugoj vožnji osvojio 90.90 bodova čime je za malo preskočio Amerikanca s 89.56 osvojenih bodova te osvojio povijesnu broncu za Hrvatsku.

Prvo mjesto je osvojio neprikosnoveni favorit, Australac Logan Martin s 94.70 osvojenih bodova, dok je drugo mjesto osvojio Amerikanac Daniel Sandoval s 92.96 bodova.