Brojni uspjesi sportaša varaždinskog Plesnog kluba Takt iz Varaždina na turniru Serbia open

VV | 12.5.2022. u 19:40h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 7.5. i nedjelju 8.5. sportaši Plesnog kluba Takt iz Varaždina sudjelovali su na međunarodnom turniru Serbia open koji se održao u Čačku u organizaciji PK Luna Čačak, Plesnog saveza Srbije te WDSF-a (World DanceSport Federation).

Plesni klub Takt iz Varaždina na Serbia open predstavljali su u solo kategorijama Ema Biškup, aktualna državna prvakinja u standardnim i latinsko-američki plesovima, Marta Majcen, aktualna državna prvakinja u standardnim plesovima, Emili Šobak i Natali Franolić, finalistkinje državnih prvenstava, zatim Matej Bolšec i Karolina Bogović, članovi sportsko plesne reprezentacije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te Luka Gladović i Elena Majcen.

Na Serbia openu u solo natjecanjima sudjelovao je velik broj natjecatelja iz regije Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije dok su se na WDSF dijelu i open dijelu natjecanja za plesne parove natjecali plesni parovi iz čak 24 zemlje sudionice.

U solo natjecanjima briljirala je naša Ema Biškup koja je suverenim nastupom doplesala do titule pobjednice te dva osvojena trofeja u seniorskoj konkurenciji u obje discipline sportskog plesa, standardnim i latinsko-američkim plesovima. Ema je ovom izvanrednom rezultatu pridodala i još dvije zlatne medalje u standardnim plesovima u „basic“ dijelu natjecanja.

Marta Majcen predstavljala nas je u konkurenciji mladeži, ali se okušala i u sportskim natjecanjima u višoj starosnoj kategoriji starije mladeži. Marta je u izuzeto teškom rasporedu plešući praktički natjecateljska kola jedno za drugim doplesala do dvostruke titule i dvije zlatne medalje u standardnim plesovima (u kategoriji mladeži i u kategoriji starije mladeži). U latinsko-američkim plesovima doplesala je do finala natjecanja u mladeži (od 30 natjecateljica) te je tamo zauzela 3. mjesto, dok se u starijoj mladeži uvrstila na izvrsno 5. mjesto (u konkurenciji 25 natjecateljica).

Još jedan trofej na Serbia openu donijela nam je Karolina Bogović koja se uz nastupe u plesnom paru okušala i u solo natjecanjima. Karolina je u kategoriji mlađe mladeži osvojila trofej i zlatnu medalju u standardnim plesovima dok je u latinsko-američkim plesovima završila na 3. mjestu i osvojila brončanu medalju.

Emili Šobak na open dijelu natjecanja osvojila je izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mlađe mladeži te je ovom izvrsnom rezultatu pridodala jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na „basic“ dijelu natjecanja.

Natali Franolić osvojila je jednako tako izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju u međunarodnoj konkurenciji u kategoriji mladeži dok je na „basic“ dijelu natjecanja osvojila zlatnu medalju. PLESNI KLUB TAKT Ludbreška 1a 42000 Varaždin TEL: 091/501-12-77 EMAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. MB: 1410245; OIB: 36732521512 IBAN: HR8823600001101734680

Luka Gladović i Elena Majcen su ispred plesnih kolega iz Srbije (Kruševca i Beograda) u subotu 7.5. osvojili dvije zlatne medalje, jednu u latinsko-američkim, a drugu u standardnim plesovima. U nedjelju 8.5. natjecali su se na „basic“ dijelu Serbia opena gdje su u međunarodnoj konkurenciji osvojili izvrsno 2.mjesto u standardnim plesovima te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Matej Bolšec i Karolina Bogović u subotu 7.5 osvojili su zlatnu medalju u standardnim plesovima te 4. mjesto u latinsko-američkim plesovima. U nedjelju 8.5. nastupili su u čak 4 različite kategorije u standardnim i latinsko-američkim plesovima te su u 3 kategorije u konkurenciji parova iz Rumunjske, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Litve natjecanje završili u polufinalu, a u latinsko-američkim plesovima u „basic“ dijelu otplesali su izvrsno te su u finalu osvojili odlično 5. mjesto.

Označeno u