Brodić uoči Dinama "Puni samopouzdanja ulazimo u susret, nadamo se bodovima" Foto: Dražen Novosel

Brodić uoči Dinama "Puni samopouzdanja ulazimo u susret, nadamo se bodovima"

| 18.2.2023. u 09:00h | Objavljeno u Sport

- Osjeti se kod svih nas da nam u goste dolazi Dinamo. Idemo iz teže u težu utakmicu, poslije Hajduka ugostit ćemo Dinamo, a znamo što je Dinamo u hrvatskom nogometu, posljednjih godina sigurno najkvalitetnija momčad. Konačno, stanje na tablici nakon 21 kola pokazuje da su trenutno najkvalitetnija i najbolja ekipa, ali mi smo posljednje utakmice, iako nismo zadovoljni s rezultatom, pokazali da možemo igrati sa svima. Normalno da moramo biti pametniji i neke stvari ispraviti, kolektivne i taktičke greške ne smijemo ponavljati jer Dinamo će nas kazniti ako ćemo takve stvari raditi - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević, uoči sutrašnjeg susreta 22. kola SuperSport HNL u kojem će njegova momčad ugostiti Dinamo.

Zbog crvenog kartona iz sastava će izostati Elezi, zbog žutih kartona u momčadi neće biti Jelenića, ali bi ostali igrači trebali konkurirati za sutrašnji susret, koji će na Gradskom stadionu u Varaždinu početi u 15 sati.

- Zelenika je u četvrtak imao povišenu tjelesnu temperaturu, ali sam se jučer čuo s njim i bolje je tako da bi trebao biti spreman za sutra. Nadam se da neće biti novih bolesti ili ne daj Bože ozljeda - rekao je Kovačević.

U prvom susretu ove sezone Varaždin je na svom stadionu s Dinamom odigrao 1:1, dok je na Maksimiru izgubio 3:1, odigravši znatan dio utakmice s igračem manje.

- Kako god nam je teško i cijenimo i poštujemo Dinamo opet se s druge strane veselimo sutrašnjoj utakmici jer sigurno će moji igrači iz sebe izvući maksimum, s obzirom na to da će igrati protiv najbolje ekipe u državi, a ako ćemo biti takvi onda je normalno da se nadamo i da želimo doći do pozitivnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnja dva susreta da možemo igrati s Dinamom. Normalno je da nas sada suparnik puno ozbiljnije shvaća, više nismo za nikoga iznenađenje. Znamo da će Dinamo biti na maksimumu, ali to nas opet veseli da i mi budemo na maksimumu pa da vidimo da li u ovom trenutku možemo parirati najboljoj momčadi u državi - rekao je Kovačević.

U konkurenciji za nastup bit će i napadač Fran Brodić, koji je golgeterski raspoložen na posljednjim susretima varaždinske momčadi.

- U svlačionici je jako dobra atmosfera. Igrali smo prošlo kolo s Hajdukom, čak smo bili dominantniji veći dio susreta i pozitivno gledamo na sutrašnje nadmetanje s Dinamom. Nadamo se bodovima, koje imamo pravo tražiti na domaćem terenu. Ulazimo puni samopouzdanja u ovu utakmicu, bez obzira na posljednji poraz s Hajdukom i dat ćemo sve od sebe da ostavimo bodove u Varaždinu. Golovi me idu hvala Bogu, ali bodovi su ti koji se pišu. Cilj nam je uzimati bodove, a nadam se da će moji golovi uskoro donijeti bodove, koji su nam jako potrebni u borbi za što je moguće bolju poziciju na tablici - rekao je Brodić.

Dinamo u Varaždinu nema što drugo tražiti osim pobjede, smatra Brodić.

- Oni će ići na pobjedu, bit će motivirani. Očekuje se puno publike i njima će biti gušt igrati. Mislim da će biti dobra utakmica za publiku i veselim se sutrašnjem susretu - zaključio je Brodić.