Nakon praznog stadiona na utamici s Dinamom čini se da gledatelja neće biti ni na susretu s Rijekom Foto: Krešimir Đurić

Brezni: Nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez

Varaždinske vijesti / HRT | 9.6.2020. u 10:29h | Objavljeno u Sport

Iako je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u jučerašnjoj emisiji Dobro jutro Hrvatska HRT-a najavio da će publika smjeti na sportska borilišta na otvorenom od 12. ili 14. lipnja, čini se da bi se publika na stadione mogla vratiti tek od sljedećeg, 29. kola, koje počinje u utorak 16.lipnja.s obzirom na to da se 28. kolo nogometnog prvenstva odigrava od četvrtka do subote, a Varaždin će Rijeku ugostiti u petak,12. lipnja u 18 sati i 55 minuta.

- Još uvijek nismo dobili konačnu odluku i upute kojima se klubovi trebaju voditi u organizaciji utakmica. Nadamo se da će ona uskoro biti službena i da će biti prilagođena na način da se u HNL-u počne primjenjivati od sljedećeg tjedna kako bi svi imali iste uvjete, jer nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez. Također, klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa - rekao je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, za Hrvatski radio.