Branko Ivanković ostvario je povijesni rezultat sa sastavom Persepolisa Foto: Dražen Novosel

Branko Ivanković s Persepolisom u finalu azijske Lige prvaka

| 24.10.2018. u 08:59h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković je s iranskim Persepolisom izborio finale Azijske lige prvaka odigravši u uzvratnom polufinalnom susretu u Teheranu s katarskim Al Saddom 1:1. U prvoj utakmici u gostima Persepolis je pobijedio s 1:0.  

Momčad Al Sadda za koju igra bivši igrač Barcelone Xavi, povela je u 17. minuti golom Alžirca Bounedjaha, a za Persepolis je izjednačio Nemati u 48. minuti.

Za Persepolis, u kojem je pomoćni trener Brankov brat Zlatko Ivanković, ovo je prvo finale azijske Lige prvaka, nakon što su lani igrali u polufinalu tog klupskog natjecanja. Ime suparnika svojoj momčadi Ivanković će saznati danas, nakon što će se u drugom polufinalu sastati južnokorejski Suwon i japanska Kashima (2-3).

Osim Branka Ivankovića, nastup u finalu azijske Lige prvaka do sada je imao još jedan varaždinski trener i to aktualni izbornik Zlatko Dalić, u studenom 2016. godine, na klupi Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dalićeva je momčad u finalu azijske Lige prvaka igrala s korejskim Jeonbukom, koji je na svom terenu pobijedio Al Ain rezultatom 2:1, dok je na uzvratnom susretu rezultat bio 1:1.