Branko Ivanković s Omanom izgubio u finalu Zaljevskog kupa

| 20.1.2023. u 08:34h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković nije uspio s reprezentacijom Omana, kojoj je izbornik već tri godine, osvojiti Zaljevski kup.

U jučerašnjem finalu koje je odigrano na stadionu u Basri, domaća reprezentacija Iraka pobijedila je rezultatom 3:2, a susret je odlučen tek nakon produžetaka, pri čemu su tri od pet golova na utakmici postignuta u posljednjih desetak minuta nadmetanja.

Finale u kojoj su Iračani dva puta vodili, a Oman se uspješno vraćao u utakmicu, odlučeno je golom u 123. minuti susreta.

Samo finale zasjenila je tragedija, koja se dogodila nekoliko sati prije utakmice, kada je u stampedu ispred stadiona, nekoliko osoba poginulo, a nekoliko desetaka ozlijeđeno.

Zaljevski kup je natjecanje koje je pokrenuto 1970. godine, a okuplja osam reprezentacija s područja zapadne Azije. Ivankovićev Oman, koji je do sada dva puta osvojio Zaljevski kup (2009. i 2018.).

Prvu utakmicu Zaljevskog kupa odigrali su s Irakom, a susret je okončao bez golova, nakon čega su svladali  Jemen 3:2, Saudijsku Arabiju rezultatom 2:1, a u polufinalu Oman je bio bolji od Bahreina s 1:0.