Branka Ivankovića očekuje prva finalna utakmica azijske Lige prvaka

| 2.11.2018. u 20:28h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković bit će sutra ujutro po hrvatskom vremenu u prilici prvi od hrvatskih trenera napraviti veliki korak prema osvajanju azijske Lige prvaka.

Iranski prvak Persepolis, kojeg trenira Ivanković odigra će sutra prvu finalnu utakmicu u Kashimi,protiv tamošnjeg japanskog kluba Kashima Antlersa, a uzvrat će biti 10. studenog u Teheranu.

Kashima je u uzvratnom susretu polufinala odigrala 3:3 u gostima kod južnokorejskog Suwona obranivši tako 3:2 pobjedu iz prve utakmice. Persepolis je plasman u finale izborio odigravši u uzvratu u Teheranu s katarskim Al Saddom 1:1, nakon što su U prvom susretu pobijedili s 1:0.

Za Persepolis, u kojem je pomoćni trener Brankov brat Zlatko Ivanković, ovo je prvo finale azijske Lige prvaka, nakon što su lani igrali u polufinalu tog klupskog natjecanja. I japanskoj Kashimi ovo će biti prvo finale azijske Lige prvaka.

Osim Branka Ivankovića, nastup u finalu azijske Lige prvaka do sada je imao još jedan varaždinski trener i to aktualni izbornik Zlatko Dalić, u studenom 2016. godine, na klupi Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dalićeva je momčad u finalu azijske Lige prvaka igrala s korejskim Jeonbukom, koji je na svom terenu svladao Al Ain rezultatom 2:1, dok je u uzvratu rezultat bio 1:1.