Matija Meštrić je završio na 87. mjestu u kategoriji do 23 godine, Josip Meštrić je zbog kvara na biciklu ostao bez plasmana Foto: Facebook

Braća Meštrić iz Presečnog nastupila na Svjetskom MTB prvenstvu u Češkoj

| 6.7.2016. u 14:31h | Objavljeno u Sport

Održalo se Svjetsko MTB prvenstvo u češkom Novom Mestu, a na njemu je nastupila hrvatska mlada biciklistička reprezentacija. U sastavu reprezentacije su se našla i braća Matija i Josip Meštrić, rodom iz Presečnog koji nastupaju za Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa, a koji su unatoč tome što su ostali bez značajnijeg plasmana, zadovoljni svojim nastupima.

Josip Meštrić koji je nastupao u konkurenciji juniora utrku nije završio zbog kvara. U drugom krugu utrke pao je na najtežem dijelu staze, a u idućem krugu je pukao lanac na biciklu. Zbog udaljenost od feed zone i zbog zaostatka bio je zaustavljen u svojoj utrci od strane sudaca.

Matija Meštrić je u kategoriji do 23 godine vozio dobro i u prvim krugovima je preticao vrhunske bicikliste, ali je imao problema sa bušenjem gume pa nije uspio nadoknaditi dovoljno vremena. Da je mogao ostati u utrci, bilo je potrebno da na kraju kruga bude unutar 80% vremena u odnosu na vodećeg, ali su ga suci zaustavili kod -2 kruga. Utrku je završio na 87. mjestu.