Boris Lacković pobjednik Hrvatskog kupa i viceprvak Hrvatske na 20km u brzom hodanju

| 31.10.2022. u 10:27h | Objavljeno u Sport

Ove godine se po prvi puta održao kup u brzom hodanju, forma natjecanja koja se sastojala od 4 kola u različitim vremenskim intervalima, podlogama i dužinama. 

Prvo se hodalo u dvorani, zatim na atletskoj stazi, i na kraju na  cesti. Na utrkama kupa se skupljaju bodovi pa je tako na premijernom izdanju natjecanja, dugogodišnji hodač Boris Lacković iz Lužana Biškupečkog član atletskog kluba Dinamo Zrinjevac iz Zagreba osvojio laskavu titulu sa najviše prikupljenih bodova. 

Samo tjedan dana prije toga održalo se i seniorsko državno prvenstvo u zahtjevnoj disciplini 20km na Jarunu gdje je Boris osvojio drugo mjesto, što je svojevrsni podvig. Najava dobre sezone bilo je osvajanje brončane medalje na državnom prvenstvu na 10 000 metara na stazi u proljeće.  

Boris se zadnih godina uglavnom posvetio veteranskim prvenstvima gdje je višestruki prvak Hrvatske u više disciplina, te trostruki veteranski rekorder u disciplinama hodanja. Ove godine je postao i balkanski veteranski prvak u dvorani (Novo Mesto - Slo) u hodanju te viceprvak u skoku u vis.

Na otvorenom je prije mjesec dana u Grčkoj (Solun) na balkanskom prvenstvu osvojio 2. mjesto u disciplini 5000m brzo hodanje. Osvajanje kupa je kruna uspješne sezone za Borisa koji uporno održava ovu zahtjevnu atletsku disciplinu živom i prisutnom u atletskim krugovima. 

Boris_-_ukupni_pobjednik_CRWC.jpg