Nikola Tkalčić i Luka Bonačić na današnjem susretu s novinarima u klubu uoči ogleda s Dinamom Foto: Dražen Novosel

Bonačić uoči Dinama: Utakmica je prilika igračima da pokažu da vrijede, idemo igrati pa što bude

| 5.12.2019. u 11:37h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina sutra u sklopu 18. kola HT Prve lige očekuje gostivanje na maksimirskom stadionu i susret s Dinamom,sastavom protiv kojeg su ostvarili jednu od dvije prvenstvene pobjede ove sezone.

- Sutra je nova utakmica, novo dokazivanje i novi odnosi. Vrlo pozitivno je što je Varaždin jednu pobjedu prije mog dolaska ostvario protiv Dinama, koji će, zbog toga,sutra vjerojatno ući malo opreznije i motiviranje. Kao što znamo oni su opterećni igranjem u Ligi prvaka i njihov trener kombinira momčad. Kada su posljednji put igrali u Varaždinu i izgubili očito nisu bili dobro iskombinirani, odnosno motivirani, zato sutra očekujem Dinamo koji će biti puno motiviraniji, angažiraniji i koji ima kvalitetu, ne samo u prvoj momčadi, već u svim igračima s kojima raspolaže. Sutrašnji će susret biti prilika da naši igrači pokažu da vrijede i idemo igrati, pa što bude - rekao je trener Varaždina Luka Bonačić uoči sutrašnjeg nadmetanja na maksimirskom stadionu.

Zbog ozljede u momčadi neće biti Lisakovicha, najvjerojatnije će iz kombinacija za sastav ispati i Adžić, a neće biti ni Đuraseka.

- Na nama je da s kadrom kojeg imamo hrabro uđemo u nadmetanje s Dinamom, da mu se suprotstavimo, odigramo hrabro, korektno, pošteno, pa što bude. Ako na Maksimiru padne Atalanta 4:0, a Šahtar gubi, zašto bi se mi trebali sramiti ako ne napravimo rezultat, dapače to je prilika da se igrači pokažu. Uvijek je najbolje igrati s najboljim klubovima i na najaktivnijoj pozornici, a u ovom je trenutku stadion Dinama najaktivniji, stalno se nešto događa. Igrači samo trebaju odigrati hrabro, a svaki se rezultat može očekivati  - naglasio je Bonačić.

Igrač Varaždina Nikola Tkalčić sutra očekuje tešku utakmicu.

- Dinamo je najkvalitetnija hrvatska momčad i ako će igrati, kao što najavljuje trener Bjelica, u najjačem sastavu, bit će dosta teško igrati protiv njih, ali opet to je nogomet i na terenu se pokazuje tko je bolji. Možemo sa svima igrati, a što se vidjelo i na susretu s Osijekom, možda nas malo prati nesreća, jer da smo postigli gol - dva više drugačije bi izgledao naš plasman na tablici. Dosta smo se, kao ekipa, digli posljednjih par mjeseci i uigrali se tako da smatram da možemo sa svima igrati - naglasio je Tkalčić.