Trener Varaždina Luka Bonačić Foto: Krešimir Đurić

Bonačić: Ne treba naglašavati koliko nam je važna pobjeda nad Istrom 1961

| 17.10.2019. u 10:37h | Objavljeno u Sport

- S nestrpljenjem čekamo utakmicu i šteta što od mog dolaska nismo bili kompletni, ali i naš suparnik je imao igrače u reprezentaciji, tako da ni oni nisu bili kompletni. Koliko sam primjetio igrači su dobro prihvatili neke moje savjete, radili smo na nekim greškama koje sam primjetio kroz TV prijenose i kroz upoznavanje momčadi proteklih dana, a da li smo uspjeli vidjet ćemo - rekao je trener momčadi Varaždina Luka Bonačić na današnjem redovitom druženju s novinarima u klubu, a uoči subotnjeg gostovanja pulske Istre 1961 u sklopu 12. kola HT Prve lige.

- Jučer se momčadi priključilo svih pet reprezentativaca, na našu sreću svi igrači su zdravi i imat ću kompletan izbor igrača, a kroz dva treninga, koja nas očekuju, odredit ćemo početnih 11. Mislim da ne treba naglašavati koliko nam je važna ova pobjeda i svi igrači će, zajedno sa stručnim stožerom, težiti tome. Nasuprot sebe imamo Istru 1961 koja je pokazala, naročito u zadnje dvije tri utakmice, da su pohvatali konce igre i da se dižu. Imaju svoje kvalitete i ambicije, a na nama je da ih nadjačamo u subotu na našem terenu, pogotovo pred našom publikom - naglasio je Bonačić.

Zbog crvenog kartona u prošlom kolu s Hajdukom u sastavu neće biti Senića, a zbog ozljeda izostat će Bajandouh i Turčin. Upitan koliko će mijenjati u odnosu na prijašnji sastav Bonačić je odgovorio:

- Nemam namjeru izvoditi neke drastične stvari, pustit ćemo raspored koji je i do sada prakticiran, pogotovo, što ćemo zaigrati s tri mlada reprezentativca koja nisu bila s nama u ovoj stanci, da se dogovaramo oko nekih taktičkih varijanti u samoj utakmici odnosno u sastavu. Radili smo dobro, motivirano, a ostaje da vidimo koliko su igrači prihvatili neka moja zapažanja - naglasio je trener Varaždina.

U prvom susretu ovog prvenstva Istra 1961 je na svom terenu svladala Varaždin 3:1.

- Analizirali smo taj susret, Istra 1961 ima motiv vjerojatno će doći nabijeni pozitivnim motivom iz zadnje dvije utakmice i moguće je da će nas od prve minute napasti. Spremali smo se na neka iznenađenja a vidjet ćemo kako će završiti. Mislim da ovo do sada, a s obzirom na sve stvari, nije bio loš rezultat i da je trener Perković dobro plovio, ali je klub zaključio da treba neke stvari napraviti više i da treba više iskustva, onda sam ja u prednosti u odnosu na Perkovića, pred kojim je bolja budućnost, dok moj brod ide prema luci. Činjenica je da više trebamo bodove nego Istra 1961, koja je u prednosti, jer može igrati na dva rezultata na bod i na pobjedu. Normalno je da ih moramo uvažavati i respektirati, ali ih se ne bojimo. Igramo kod kuće, ovo je naš dom i za očekivati je da ćemo više tražiti tri boda, ali s druge strane je suparnik i vidjet ćemo koliko će nam dozvoliti - zaključio je Bonačić.