Bojana Poljak raspoložena protiv Hodošana, slijedi play off za prvaka

| 17.4.2016. u 13:23h | Objavljeno u Sport

Igračice Varaždina pobjedile su ekipu Hodošana u Varaždinu u susretu 17. kola stolnoteniske Superlige za žene rezultatom 4 2 i time osigurale najmanje 3. mjesto uoči doigravanja. Prvi meč odigrale su Bojana Poljak i Paula Markati u kojem je sigurnom igrom pobjedu odnijela domaća igracica.

Nakon toga Mihaela Brodar izgubila je od iskusne Tamare Ramić i rezulltat je poravnat na 1 1. U trećem meču susrele su se Petra Petek i Magdalena Bašić gdje je gošća napravila veliko iznenađenje i slavila rezultatom 3 2. Petra je i u ovom meču nastupila ozlijeđena (zglob desne ruke) i bez treninga i kako stvari stoje morati će na operaciju istog zgloba. Tako su gošće iznenađujuće povele rezultatom 2 1.

Par Petek - Poljak aktualne prvakinje Hrvatske bio je siguran u susretu protiv Ramić - Markati i rezultat je ubrzo poravnat na 2 2. Nakon toga jučer najraspoloženija domaca igračica Bojana Poljak pobjeduje Tamaru Ramić rezultatom 3:0 i dovodi varaždinsku ekipu korak do pobjede. Bojana je ovu polusezonu odigrala zaista na vrhunskom nivou, sve pojedinačne mečeve u Superligi riješila je u svoju korist izuzev meča s "tisovkom" Đurak, u kojem je tijesno izgubila. Uz Petru Petek bila je nositelj dobrih rezultata za varaždinsku ekipu. U posljednjem meču točku na i stavila je ozlijeđena Petra Petek pobijedivši Paula Markati rezultatom 3 0.

Time je regularni dio sezone za igračice STK Varaždina završio i sada slijedi pauza od desetak dana i nakon toga prvi meč play offa s ekipom Tisa. Najbitnije je da se prva domaća igračica Petra Petek oporavi i tada su šanse za finale prvenstva otprilike 50:50.