Bojan Vručina: Dva puta su me potjerali i zato sam umjesto Varteksa odabrao Slaven Foto: Youtube

Bojan Vručina: Dva puta su me potjerali i zato sam umjesto Varteksa odabrao Slaven

VV | 15.11.2020. u 19:27h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Prije nekoliko dana je gost na A1 Nogometnom Podcastu bio legendarni HNL topnik Bojan Vručina, koji trenutno igra za Zadrugar iz Hrastovskog u Drugoj ŽNL.

U jednom dijelu razgovora je podijelio razlog zašto nije igrao za nekadašnji NK Varteks i zašto je odabrao Slaven Belupo.

- Trebali su biti ti upisi u srednju školu, sportska ekonomska kako su išli svi igrači. Nisam upao tamo i dosta sam se naljutio jer po ocjenama sam upao, a nisam zadovoljavao nekeo "ostale" kriterije. Kada je došlo do juniora u klubu Varteksu, ja sam bio starije godište, ali su se odlučili ići sa mlađim godištem, koji su stvarno bili perspektivni i to je OK i onda sam išao na posudbu u Slobodu. Tamo sam odigrao polusezonu pa polusezonu u Podravini. Tada se osnovala liga mladih koja se igrala od Zagreba do Velike i igrao sam malo za Varteks i Slaven Belupo. Kad sam igrao za Varteks, sam zabio gol Slavenu, a kada sam igrao za Slaven, onda sam zabio gol Varteksu. Stigao mi je poziv Slaven Belupa da dođem na jesen zadnja dva-tri treninga. To su bili izlučni treninzi i iskreno, povraćao sam nakon jednog treninga. Već je bilo i ružno vrijeme i bio je snijeg. Kada mi još nisu ponudili ugovor u Belupu, zvao me Dalić, tadašnji sportski direktor u Vartkesu, Ćiro je bio trener, da mi daju profesionalni ugovor. Ponudili su mi više, nego u Slaven Belupu, ali sam odabrao Slaven. Dva puta su me potjerali i bio sam ljut, tako sam se onda osjećao - rekao je Vručina.

Što je sve podijelio o svojoj dugoj i plodonosnoj nogometnoj karijeri pogledajte u videu.