Blaženko Lacković: Rezultat nije klasičan neuspjeh, ali polufinale je bilo moguće Foto: HSV Hamburg

Blaženko Lacković: Rezultat nije klasičan neuspjeh, ali polufinale je bilo moguće

| 29.1.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Čak 23 godine trajala je fantastična karijera jednog od najboljih hrvatskih rukometaša, Novomarofčanina Blaženka Lackovića (43), poznatog i pod nadimkom "Haubice iz Novog Marofa".

S reprezentacijom i klubovima za koje je igrao osvojio je sve što se moglo osvojiti, a igrački se umirovio u lipnju 2020. godine. Unatrag tri godine pomoćni je trener u njemačkom Hamburgu, članu elitne Bundeslige.

Pratio je nastupe hrvatske vrste na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje su izabranici Gorana Perkovca zauzeli 11. mjesto.

- Imali smo dobrih utakmica, a s obzirom na to da smo imali izglede ući u polufinale i nakon poraza od Mađarske,jer mogli smo dobiti Island i Njemačku, koja nije uvjerljiva,iako su igrali pred svojim navijačima, mišljenja sam da su se te utakmice mogle bolje odraditi - rekao je uvodno Lacković.

Hrvatska je na startu prvenstva nadigrala Španjolsku (39:29), u grupi B pobijedila i Rumunjsku (31:25), a u drugom dijelu natjecanja, u rezultatski nevažnoj utakmici svladala Njemačku (30:24).

- Španjolska na ovom prvenstvu nije bila na svom nivou, a u utakmicama protiv ekipa kao što su Austrija, Island i Mađarska,moramo biti mirniji i svjesni da su to solidne reprezentacije, koje se bore i dobro su posložene od kvalitetnih izbornika i kao takve mogu biti opasne ako nismo pravi. Nama se to na žalost dogodilo u tim susretima, gdje smo protiv Mađarske imali crnu rupu desetak minuta prije kraja, iako smo utakmicu imali u svojim rukama. Moramo riješiti igru s igračem više, sigurnost u tranziciji i posljednji napad u odlučujućem trenutku. Kao što je sada u Bundesligi, tako je bilo i na Europskom prvenstvu, ne možeš slomiti suparnika samo tako. Utakmica koja je bila sa Španjolskom dogodi se jednom u pedeset godina, jednostavno sve se poklopilo i to nije realno, ali moramo biti spremni da svakog protivnika moramo malo duže lomiti i u odlučujućem trenutku imati prave igrače koji će prelomiti utakmicu - rekao je Lacković.

Opširmije čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....