BK Vindija osvojila drugo mjesto na domaćem turniru "Vindija Indoor 2019" Foto: BK Vindija

BK Vindija osvojila drugo mjesto na domaćem turniru "Vindija Indoor 2019"

| 4.2.2019. u 13:39h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Prošle subote, u sportskoj dvorani Graberje, Baseball klubVindijaVaraždin organizirao je 12. izdanje velikog međunarodnog U13 dvoranskog baseball turnira “Vindija Indoor 2019“ pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Vindije d.d. i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Ove godine na turnir je sudjelovalo deset ekipa iz Srbije, Mađarske i Hrvatske. Varaždin je tako ugostio oko stotinjak mladih bejzbolaša, vođenih njihovim trenerima i roditeljima. Ukupno se odigralo 25 utakmica na dva terena po pravilima prilagođenim za dvoranski baseballa. Prvenstvena razlika je ta da se koristila pitcher mašina umjesto bacača, te se igralo s mekanim lopticama na skraćenom terenu.

BK Vindija igrala je s dvije ekipe; prva ekipa BKVindija“ i druga ekipa njihovi mlađi članovi BKIso Sport“. Varaždinci su neporaženi ušli u finale s ukupno četiri pobjede. Finalni susret igrali su protiv karlovačke ekipe BKMoles“ koji su prikazali bolju igru i savladali domaće mlade bejzbolaše s rezultatom 14:6. Kao najbolji udarač turnira proglašen je domaći igrač Erik Šućo Sabol. Druga ekipa varaždinskog kluba, „Iso Sport“, zauzela je osmo mjesto izgubivši bitku za sedmu poziciju od sisačkog kluba BKStorks“ s rezultatom 8:6.

Svi sudionici navedenog turnira bili su zadovoljni organizacijom, te se Baseball klub „Vindija“ Varaždin i grad Varaždin još jednom pokazao kao dobar organizator međunarodnih sportskih događanja. Ne smije se zaboraviti na roditelje naših mladih bejzbolaša koji su uz predsjednika kluba, upravu kluba i trenera podnijeli velik teret oko organizacije cijeloga turnira, te su svi zajedno dokazali da je klub jedna velika obitelj.

IMG_20190202_180300.jpg

IMG_20190202_180045.jpg