Stjepan Hunjak (prvi desno) osvojio peto mjesto na utrci u Gričima Foto: BK Maraton Kreidler

BK Maraton Kreidler do novih UCI bodova na utrkama u Gričima i Haimingu

| 26.4.2017. u 16:10h | Objavljeno u Sport

Prošli tjedan, Biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa je nastupio na dvije međunarodne utrke; Griči Slovenija, 17. travnja, i Haiming Austrija ,22.-23. travnja, te su osvojeni i novi UCI bodovi.

Juniorka Ania Žufić i junior Josip Meštrić u slovenskim Gričima u kategoriji utrke UCI C2 osvojili su prve UCI bodove ove godine. Žufić je bila 12., dok je Meštrić osvojio 9. mjesto. Meštrić trenutno drži 42. poziciju na svjetskoj UCI ljestvici, a Žufić se sa prvim osvojenim UCI bodovima upisala na UCI ljestvicu i trenutno je 238. juniorka svijeta. U kategoriji U17, Stjepan Hunjak se plasirao na 5., Timotej Kocen na 7., a Mirko Budimlić na 8. mjesto. Laura Horvat u ženskoj konkurenciji plasirala se na 9. mjesto.

Nakon utrke u Sloveniji, slijedila je utrka u Haimingu koja se bodovala za Švicarski kup, ali i za Juniorsku XCO svjetsku seriju. U kategriji U17, Hunjak se plasirao na 38., Budimlić na 47. i Kocen na 61. mjesto, u konkurenciji 93 natjecatelja.

Dan kasnije na utrci u XCO seriji, Josip Meštrić je imao odličan nastup te je neposredno prije samog cilja držao 44. poziciju, ali radi bušenja gume u zadnja 2 kilometra utrke, utrku završava na 68. mjestu od 85 natjecateljaAnia Žufić je u juniorskoj konkurenciji zauzela je 33. mjesto od 41 natjecateljice.

- Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim međunarodnim plasmanima te nam je daljnji cilj održati ovakav rezultat te doseći stabilnu prvu trećinu na ovako visokom rangu natjecanja - rekao je Branimir Štimec, trener BK Maraton Kreidler.

ania reprezentacija

josip haiming cilj