Bjelica: Varaždin je četvrta momčad po uspješnosti u drugom dijelu sezone

Varaždinske vijesti/NK Osijek | 26.2.2021. u 08:38h | Objavljeno u Sport

Na konferenciji za novinare uoči susreta s Varaždinom Nenad Bjelica je komentirao sve aktualnosti u redovima Bijelo-plavih, dakako, posebno se osvrnuvši na utakmicu koja njegovu momčad očekuje večeras od 18 sati, prenosi portal NK Osijek. Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na sastav kojega Bjelica kani suprotstaviti Varaždincima, a konkretno je bio upit za nastup Jurčevića i Bočkaja?

- Dobro da su nam obojica na raspolaganju, Mario ima tjedan dana treninga više iza sebe. Malo smo bili promijenili i formaciju u zadnjoj utakmici, a Miloš se prezentira kao odlično pojačanje, tako da ćemo vidjeti s kim ćemo i u kojom rasporedu u petak nastupiti. Isto je i što se tiče Pere. Nadam se da, ukoliko budu igrali, da će dati puni doprinos momčadi.

I Gyurcso među putnicima

Potom smo se još malo vratili Santiniju i njegovoj trenutnoj spremnosti kada je riječ o nastupu u borbi za prvenstvene bodove:

- Recimo, Mato nije igrao šest mjeseci, pa smo ga odmah „gurnuli u vatru“, odrađuje sve treninge i sve utakmice na visokoj razini jer je i samostalno marljivo trenirao. I Santini je bio u treningu, malo smo ga više opteretili, pa ga je sustigao i umor, što je bilo ciljano s naše strane. Imao sam nadu da bi nam mogao konkurirati za četvrtfinale Kupa i susret protiv Rijeke, a sada je moguće da zaigra i ranije. Ukoliko bude potrebe koristit ćemo ga već u Varaždinu, posebno jer se u svakom njegovom potezu vidi klasa koju posjeduje. I Gyurcso je, također, na raspolaganju i bit će među onima koje vodimo na put.

Na suparničkoj klupi bit će Nenadov prijatelj i kolega Zoran Kastel s kojim je nekada igrao u redovima Bijelo-plavih, početkom devedesetih godina.

- Drago mi je da je Zoran dobio šansu, vojnik je Varaždina, radio je tamo i u mlađim kategorijama. Znamo se već dugo, zajednički smo ulazili u prvu momčad Osijeka. Pokazuje trenerski talent i naravno da mu želimo uspješnu karijeru. Mislim da je u ovom trenutku Varaždin četvrta momčad po uspješnosti u drugom dijelu sezone, za što sigurno velike zasluge imaju Kastel i Jertec. Njihov prethodnik Toplak je puno napravio s Varaždincima, prošle sezone ih ostavio u Ligi, a i sada su dobar i nezgodan protivnik. Nadamo se da će Osijek biti na visokoj razini i da ćemo uspjeti doći do tri boda.

Nakon serije derbija na red dolazi utakmica koja u medijima nema taj predznak, ali je za Osječane jednako značajna.

- Za nas je svaka utakmica derbi, a ne samo dvoboji s Dinamom, Rijekom i Hajdukom što se u javnosti najčešće potencira. Vrlo ozbiljno se pripremamo za Varaždince. U našim prethodnim međusobnim ogledima bilo je dosta tvrdo i „na knap“, vidjet ćemo kako će biti ovaj puta. Vjerujem u svoju momčad, da smo fizički i mentalno u stanju ponovno pobijediti.

Kada je konkretno riječ o kvaliteti i mogućnostima Varaždina, dovoljno je osvrnuti se na njihove rezultate protiv „papirnatih“ favorita koje su pobjeđivali…

- Svladali su Rijeku, Goricu, Hajduk, to govori o njihovoj snazi. Izgledaju dosta agresivno i poletno na terenu, ne ustručavaju se igrati i visoki presing ako treba, ima tamo vrlo kvalitetnih igrača. No, fokusiramo se samo na sebe. Dakako da respektiramo protivnika, ali cilj mi je i u ovoj utakmici postići to da moji igrači budu na vrhunskoj razini zalaganja. Tada su šanse za pobjedu velike.

Kako držati tenziju za svaku sljedeću utakmicu, bez obzira na protivnika, bilo je posljednje pitanje na ovoj press konferenciji?

- Trener ovih igrača je jako, zapravo nemoguće „gladan“ za pobjedom u svakom idućem nastupu, tako da moraju biti i oni koji igraju. Motivacija se najbolje odražava kada da si sam posve motiviran i onda s igračima cijeli tjedan radiš na tome. Važno je natjecati se, pokazati želju za pobjedom u svakoj vježbi, na svakom treningu, bodriti momčad cijelo vrijeme. I onda možeš očekivati da to na utakmici bude na toj razini koju svih prethodnih dana pokazujemo - zaključio je Bjelica, a prenosi službeni portal NK Osijek.