Bivši trener Podravine trener godine na području Međimurskog nogometnog saveza Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Bivši trener Podravine trener godine na području Međimurskog nogometnog saveza

Varaždinske vijesti | 24.1.2024. u 15:55h | Objavljeno u Sport

U velikoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu održana je svečanost proglašenja najboljih nogometaša i djelatnika pod nazivom “Dan međimurskog nogometa” koju je po drugi puta organizirao Međimurski nogometni savez, objavio je portal Međimurskog nogometnog saveza.

Svečanost je podržana od Hrvatskog nogometnog saveza te međimurskih gradova i općina, čiji su predstavnici i prisustvovali samoj svečanosti, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ispred HNS-a nazočni su bili savjetnik predsjednika i ujedno predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš, te član Izvršnog odbora Mato Kljajić.

Izbor najboljih nogometaša Međimurski nogometni savez proveo je na način da je svaki klub predložio kandidate iz svoje momčadi, a nakon čega su treneri (ili predstavnici klubova) i kapetani svojim glasovima birali najbolje među njima za svaku ligu zasebno, dok su u izboru najboljeg međimurskog nogometaša mogućnost glasovanja imali svi klubovi.

U svakoj ligi nagrađeni su najbolji vratar, obrambeni igrač, vezni igrač i napadač. Najbolju međimursku nogometašicu iz svojih redova izabrale su članice ŽNK Međimurje-Čakovec.

Nagradu za nogometnog trenera godine primio je Mario Piškor (52),koji živi u rodnom Slokovcu, a sada trener je NK Graničar iz Kotoribe, a nekada je bio trener i igrač (stoper) ludbreške Podravine.

Piškor je s Graničarom u 2023. osvojio 1. mjesto u Međimurskoj Premier NL, osvojio naslov pobjednika Međimurskog nogometnog kupa, nastupio u pretkolu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i ostvario plasman u Treću NL – Sjever.

Nagradu su mu uručili Srećko Bogdan i Dražen Ladić.