Bivši igrač nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, a posljednje trener Dinama, novi je trener Maribora Foto: Martin Novosel

Bivši igrač nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, a posljednje trener Dinama, novi je trener Maribora

Varaždinske vijesti | 17.8.2022. u 10:28h | Objavljeno u Sport

Nasljednik Radovana Karanovića na klupi slovenskog prvoligaša NK Maribor je Damir Krznar. 50-godišnji hrvatski strateg, dugogodišnji član stručnog tima zagrebačkog Dinama, već je u utorak navečer odradio prvi trening u Ljudskom vrtu te će voditi momčad u prvoj europskoj utakmici doigravanja protiv rumunjskog prvaka CFR 1907 Cluj, koja je na rasporedu sutra, objavio je NK Maribor na svojim službenim stranicama.

Damir Krznar, bivši igrač nekadašnjeg prvoligaša Varteksa, gdje je proveo tri sezone, od 1992. do 1995. godine, iskustvo u europskim natjecanjima i borbama za trofeje stjecao je već kao igrač, a kao dugogodišnji član Dinama (1995. - 2004.) šest je puta postao prvak Hrvatske i dvaput nastupio u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potom je radio kao pomoćni trener u Dinamu, a u međuvremenu je radio kao najbliži suradnik prvog trenera u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Ain, Al Nassr, Al Hilal).

Tijekom samostalnog vođenja Dinama osvojio je naslov prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa u sezoni 2020./21., s prosjekom od 2,04 osvojena boda u 48 utakmica.

Debitirajući na klupi, odveo je momčad do 3-0 pobjede protiv Tottenhama i plasmana u četvrtfinale UEFA Europske lige, gdje su ispali od Villarreala. Nedavno je vodio Dinamo II.

Kao trener druge momčadi Dinama igrao je utakmice s Varaždinom u Drugoj HNL, a nedavno je s drugom ekipom Dinama gostovao u Cestici, gdje su odigrali humanitarni susret protiv domaćeg Poleta.