Tko su ovogodišnji najvolonteri Varaždina? Foto: Grad Varaždin

Tko su ovogodišnji najvolonteri Varaždina?

M.P./Varaždinske vijesti | 6.12.2015. u 08:17h | Objavljeno u Društvo

Po odabiru Udruge Franjo Koščec-Varaždin, koja od 2009. godine bira najbolje volontere, u petak su u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodnog dana volontera nagrađeni najvolonteri Varaždina 2015.

Tom prilikom, gradonačelnik Goran Habuš uručio je priznanja i nagrade volonterkama koje su se u protekloj godini isticale po nesebičnom zalaganju i radu. 

Jedna od njih je Ida Šnidarić koja je 2015. volontirala u Centru za humanitarni rad i volontiranje Fakulteta organizacije i informatike i CISOK-u Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukupno je ostvarila više od 300 sati samo u 2015. godini. Volontirala je na brojnim domaćim i međunarodnim volonterskim akcijama, davala podršku projektima usmjenim na socijalno osjetljive skupine, a kreirala je i ažurirala informacije na društvenim mrežama vezanim uz volontiranje (FB stranica Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI). Pohađala je razne edukacije vezane uz volontiranje.

Kristina Kučan Milec i Sanja Buhin volontiraju u akciji "Za osmijeh djeteta u bolnici" (Društvo naša djeca) od 2012. godine na odjelu pedijatrije varaždinske bolnice. Uljepšavaju djeci dane u bolnici i trude se da barem na sat vremena zaborave zašto su tamo došli.

Verica Trupković je volonterka za pružanje psihološke pomoći ženama oboljelim od raka dojke (Mammae klub) već od 2001. godine sa završenom edukacijom i diplomom za obavljanje ovog humanog volonterskog rada.

Vanja Matković (26) koja u Africi volontira za nevladinu organizaciju Whisper, nažalost svoju nagradu u petak nije mogla preuzeti.