Berislav Topol prvak u spustu na utrci BBK Ivanščice Foto: BBK Ivanščica

Berislav Topol prvak u spustu na utrci BBK Ivanščice

VV | 29.6.2017. u 11:35h | Objavljeno u Sport

Na dvodnevnoj manifestaciji DH Iva 6, u organizaciji BBK Ivanščica, kvalifikacijske utrke bile su uspješne za 50 natjecatelja, koji su se dan kasnije borili za prva mjesta te medalje i nagrade. Prvi je dan bio značajan i za prvo memorijalno natjecanje, kojim su se organizatori, BBK Ivanščica, prisjetili Karla Božaka, nekadašnjeg perspektivnog vozača downhill discipline, čiji je život završio zbog bolesti. Karlu u čast, organizirano je natjecanje u skokovima.

Kako bi odlučili o pobjedniku, šesteročlani žiri, sastavljen od vozača iz Hrvatske i Slovenije, morao je ocjenjivati prijavljene kandidate. Premda je bilo napeto između Berislava Topola i Antonija Holjevca iz BK KKJ –WD40 Bike, pobijedio je Topol, a time je osvojio i nagradu koju je osigurao Muzej anđela. Staza, koja je ionako na glasu kao zahtjevna, bila je zbog kiše mokra, skliska i potencijalno opasna, pa je manji dio vozača odustao od starta glavne utrke. Najviše su uspjeha imali članovi Kluba koturaša Jastrebarko WD 40 Bike, čiji je član Berislav Topol ponovno osvojio naslov prvaka u kategoriji elite. DH Iva 6 pokazala se kao izvrsna prilika za pomicanje granica vozača, ali i vrhunski sportski događaj, na kojem se ponovno pokazalo kako su rezultati važan dio priče u kojoj su strast, predanost, povezanost i zajedništvo zajednički jezik natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije te Mađarske.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom grada Ivanca i za vrijeme održavanja Dana grada Ivanca. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sudjelovao je pri podjeli nagrada. Istaknuo je kako mu je drago da je ostvarena suradnja s BBK Ivanščica, koji je veliki potencijal i dobar organizator, a najavljena je i buduća podrška radu i projektima kluba BBK Ivanščica.