Berba medalja za članove Hrvačkog kluba Ludbreg

| 27.10.2015. u 09:08h | Objavljeno u Sport

Proteklih dana bilo je izuzetno aktivno i veoma uspješno za članove Hrvačkog kluba Ludbreg. Prvo je klub bio organizator dva važna natjecanja i to prvenstva Hrvatske za mlađe djevojčice, kadetkinje i seniorke, a zatim i PH-a za mlađe dječake u slobodnom stilu.

Kod mlađih djevojčica Iva Gerić vrlo superiorno je postala državna prvakinja u svojoj kategoriji, dok je isto to kod kadetkinja pošlo za rukom Marti Busija i Patriciji Magdalenić. U uzrastu kadetkinja broncu je još osvojila Lorena Bendelja. Kod dječaka Teo Varga osvojio je srebro, dok su se Leo Petrić i Lovro Stančin okitili brončanim medaljama. Treba još dodati kako su Bruno Bendelja i Petar Habrka bili također odlični u jakoj konkurenciji - peti.

Stariji su dječaci  na zagrebačkoj Pešćenici imali prvenstva Hrvatske za svoj uzrast. Sudjelovali su Teo Križanić, Dražen Oršuš i Filip Matijević. U žestokoj konkurenciji najdalje je došao Filip Matijević, koji je imao borbu za broncu, no tu borbu tijesno je izgubio u zadnjim sekundama pa se na kraju morao zadovoljiti 5. mjestom.

Istog dana ženska ekspedicija ludbreškog kluba bila je u slovenskim Poljčanama, gdje su uz domaće i hrvatske klubove nastupili i klubovi iz Mađarske i Austrije. Iva Gerić bila je uvjerljiva i osvojila zlatnu medalju. Patricija Magdalenić i Lorena Bendelja bile su srebrne, dok se Marta Busija okitila broncom.

Na zagrebačkoj Pešćenici održano je PH za početnice, juniorke i starije djevojčice, a od članica HK Ludbreg aktivne su bile Patricija Magdalenić i Lorena Bendelja. Tako je Lorena je na svom prvom juniorskom PH kao najmlađa juniorka osvojila broncu, dok je Patricija u konkurenciji starijih djevojčica izgubila za prvo mjesto vrlo tijesno 10:10 uz akciju više vrijednosti protivnice, odnosno osvojila srebro. Zanimljivost ovog turnira također je da je Ludbreg po prvi puta u povijesti imao službeno delegiranog mladog suca, Krešu Horvata.