Mario Milešić i Dario Šilec (s lijeva) su ispred varaždinskog BK Marlex najavili turnir koji će se u subotu održati u dvorani na Dravi Foto: Dražen Novosel

Badminton klub „Marlex“ iz Varaždina priprema za subotu otvoreni međunarodni turnir „Kaj Open"

| 4.10.2017. u 11:56h | Objavljeno u Sport

Badminton klub „Marlex“ iz Varaždina priprema za subotu u dvorani na Dravi otvoreni međunarodni turnir u badmintonu „Kaj Open“, za koji se prijavilo više od 200 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

- Ovo je međunarodni turnir i badminton se vraća u Varaždin. To je olimpijski sport, pogodan za rekreativce, sport koji je malo bio sa strane. Vjerujem da će klub raditi na tome da se badminton digne na visoku razinu koju zaslužuje - rekao je glavni tajnik ZSUGV-a Patrik Koščak.

Mario Milešić, tajnik BK „Marlex“, pojasnio je da se turnir održava u sklopu Alpe-Dunav-Adria lige s natjecateljima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

- Ideja je krenula iz slovenskih Brežica. Mi smo se pridružili i 2015. organizirali prvi „Kaj Open“ u Varaždinu. Potom su krenuli i Beograd i Sarajevo .Od sedam turnira sezone prvi se održava u Opatiji, slijedi naš u Varaždinu, pa Sarajevo, Brežice, Ljubljana, Zagreb i Beograd. Na početku smo imali 60 natjecatelja, a sada 207 prijavljenih iz 14 gradova i 26 klubova. Ima i individualaca. To je rekreacijski turnir, svatko se može prijaviti u četiri jakosne skupine, prema procjeni o vlastitoj kvaliteti - rekao je Milešić.

Otvaranje turnira i prijave su u 8.30 sati, mješoviti parovi počinju u 9 sati, muški i ženski parovi u 12 sati, a muškarci i žene pojedinačno u 17 sati. Odigrat će se više od 430 mečeva. U 20 sati je proglašenje pobjednika turnira, večera i zabava do jutra.

Kako je jedan od glavnih ciljeva upoznavanje i druženje natjecatelja, Damir Šilec je kao jedan od organizatora turnira, istaknuo je da je, primjerice, na turnir koji je organiziran u svibnju, došlo 33 natjecatelja koji do sada nisu bili u Varaždinu, a vraćaju se i na ovo izdanje u listopadu. Također je naglasio da ih podržava tvrtka „Marlex“, koja je uključena i u druge sportove u Varaždinu.

-Iako su prijave zaključene, moguće su pojedinačne do sutra, do popunjavanja skupina - dodao je Šilec.

Kotizacija je 90 kn (12 €) pojedinačno, 45 kn (6 €) po osobi u paru te 40 kn (5 €) za večeru i party. Kotizacija i večera se plaćaju na licu mjesta. Prijave na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a sve informacije o turniru na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na www.facebook.com/BadmintonKlubMarlex.

Badminton klub „Marlex“ četiri godine organizira lokalnu badminton „Kaj ligu“ sa sedam turnira tijekom sezone, na kojoj sudjeluju natjecatelji iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Također imaju i školu badmintona koja se održava dvaput tjedno u varaždinskoj Četvrtoj osnovnoj školi.