Ribić iz momčadi Automobil Lončar pred vratarom Big Banga Švigirom

Automobil Lončar protiv Podravskog Teatra brani naslov prvaka Zimskog prvenstva Varaždina!

| 4.1.2016. u 09:05h | Objavljeno u Sport

Aktualno, 36. Zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu došlo je do samoga kraja. Proteklog novogodišnjeg vikenda igrane su utakmice osmine finala, četvrtzavršnice i polufinala, ostao je tek Dan velikog finala u srijedu, 6. siječnja, na blagdan Tri kralja. Finala koja će nam donijeti nove prvake Pan kupa – u seniorskoj konkurenciji za to će se opet boriti varaždinski Automobil Lončar & Ducati (ujedno i branitelj naslova) i zagrebački Podravski list Teatro, a u veteranskoj konkurenciji opet će u finalu igrati CB Bilikum iz Varaždina (finalist i lani) te koretinečki CB Star's & Krovišta Bosilj & LA-GO keramika, koji je između ostalog izbacio i branitelja naslova Ducati & Viz-Ex, još u subotnjem četvrtfinalu.

Natjecateljski, najatraktivniji je dan turnira bila sama Nova Godina, kad se igrao drugi dio osmine finala. Pred više od 800 gledatelja na tribinama Arene uz Dravu, od 10 je novogodišnjih utakmica osmine finala njih čak četiri otišlo u produžetak, od toga tri su odlučivane šestercima, četiri okončane tek s pogotkom razlike! Ipak, ljepotica dana bio je varaždinski derbi Automobil Lončar & Ducati – Tornado. Naime, Tornado je bio pravi "malonogometni NK Varteks" (Jertec, Šafarić, Golubar, Hojski, Jagačić, Slunjski, Škerbić), dok se branitelj naslova za tu prigodu pojačao - Josipom Brezovcem! Utakmica je bila istinska poslastica, Jagačić je doveo Tornado u vodstvo, Ribić je na samom kraju prvog poluvremena izjednačio, a u nastavku Lončar i potpuno preokrenuo s dva nova pogotka (Piskać, Ribić). Dramu je vratio Hojski, krasnim pogotkom u rašlje za 3:2, četiri minute prije kraja. Dvije minute prije kraja jedan sporan detalj, ostala je dvojba je li Jertec izgubio loptu čisto ili pod prekršajem, „zlo“ je ispalo što je ta akcija završila pogotkom Hruškara za 4:2, uz burno negodovanje igrača Tornada, ponajviše Nikole Šafarića. Ubrzo je Lončar nekoncentriranim „tornadovcima“ zabio i petog (Piskać), Šafarić je tek u zadnjoj minuti ublažio poraz na 5:3.

Četvrtfinale nije bilo toliko „napeto“, iako su se i slovensko Grosuplje protiv ASO Ponosa i Svježa jaja Vuk kontra Big Banga držali tri četvrtine utakmice u egalu pa pri kraju posustali. Daleko je teže branitelj naslova prošao motivirani MIP Weyland pojačan Krasniqijem i Sokserom, na kraju je presudila jedna minijatura Lukavečkog za minimalnih, ali dovoljnih 1:0. Najviše pak žaliti može Junajted Interijeri Šestak, izgubivši 2:0 od Podravskog lista Teatro, u utakmici u kojoj su Varaždinci imali dvostruko više zrelih prilika od protivnika.

Polufinalni dan (nedjelja) podsjetio je na petak i osminu finala, od četiri utakmice završnice čak tri su otišle u produžetak, jedino su veterani Bilikuma glatko prošli Sračinec. Ludo je bilo u prvom seniorskom polufinalu, reprizi lanjskog finala – točno poluvrijeme i pol nije bilo golova, onda je Lončar & Ducati poveo sjajnim golom Gregura, ali i izvrsni Gaši izjednačio za produžetke. U samo minutu i pol, u završnici prvog produžetka, Hruškar i Piskać su digli na 3:1 (toliko je bilo i lani u finalu), Zagrepčani su izvukli Švigira i uveli igrača-vratara, Bartoluci je uspio smanjiti, ali su onda „lončarovci“ u 100-tinjak sekundi zabili tri puta (dva puta Herceg pa Lukavečki) za konačnih, super uvjerljivih 6:2!

U drugom polufinalu seniora ASO Ponos – Podravski Teatro tvrdo do samoga kraja, ostalo je 0:0 i nakon produžetaka, presudili su penali – Pavlić je obranio u trećoj seriji Kovačecu, a Kanjuh uveo Teatro u njihovo drugo varaždinsko finale, nakon onog s Grosupljem prije tri godine. Sjajno je bilo i veteransko polufinale Star's KBLG-a i OPG Radiček PNT-a, Koprivničani su poveli golom Ivančića, Čuljak je izborio produžetak minutu prije kraja, Hertl zabio za preokret, Ž. Vađunec opet poravnao (2:2), ali su na kraju Čuljak i Hertl zabili još po jednom za konačnih 4:2.

REZULTATI ZAVRŠNICE - SENIORI

OSMINA FINALA

ASO PONOS (Krapina) – P & F ZAŠTITA (Zagreb)    2:2 (p. 6:5)
PRIJATELJI (Bednja)  – AVTO GROSUPLJE (Grosuplje, SLO)    1:2
PODRAVSKI LIST TEATRO (Zagreb) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)    0:0 (p. 2:0)
SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO)    3:2 (2:2, pr.)
BIG BANG TEAM (Zagreb) – KONTROL BIRO (Zagreb)    0:0 (p. 3:2)
AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI  (Vž) – TORNADO (Lepoglava, Vž)    5:3
JUNAJTED INTERIJERI ŠESTAK (Varaždin) – TC LEXI (Klenovnik)    1:0
AUTO FLORIJANIĆ (trnovec) – MIP WEYLAND (Pušćine)    1:2

ČETVRTFINALE

ASO PONOS (Krapina) – GROSUPLJE AVTO (Grosuplje)    4:1
SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – BIG BANG TEAM (Zagreb)    0:3
MIP WEYLAND (Pušćine) – AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI (Varaždin)    0:1
PODRAVSKI LIST TEATRO (Zagreb) - JUNAJTED INTERIJERI ŠESTAK (Vž)    2:0

 

POLUFINALE

BIG BANG TEAM (Zagreb) – AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI (Vž)    2:6 (1:1, pr.)
ASO PONOS (Krapina) – PODRAVSKI LIST TEATRO (Zagreb)    0:0 (p. 2:3)

REZULTATI ZAVRŠNICE – VETERANI ČETVRTFINALE

PVC STOLARIJA BRLEK (Cerje) – OPG RADIČEK PETGRAD NT (Kc)    0:1
LEPOGLAVA VETERANI – CB BILIKUM (Varaždin)    1:3
STAR'S & BOSILJ & LA-GO – DUCATI / BILIKUM PETKOM    2:1
SRAČINEC VETERANI – COJONES (Lepoglava)    4:2 (2:2, pr.)

POLUFINALE

CB STAR'S & BOSILJ & LA-GO – OPG RADIČEK PETGRAD NT (KC)    4:2 (1:1, pr.)
CB BILIKUM (Varaždin) – NK SRAČINEC VETERANI     4:0

I tako smo stigli do Dana velikog finala, na Tri kralja, s početkom u 15 sati. Dana u kojem je – spektakl zajamčen!

SRIJEDA, 06.01.2016. – DAN VELIKOG FINALA

RASPORED UTAKMICA

15:00    (VET) Za treće mjesto: OPG RADIČEK PNT (KC) – NK SRAČINEC
15:45    (SEN) Za treće mjesto: BIG BANG TEAM (Zagreb) – ASO PONOS (Krapina)
16:45    Ekshibicija - limači
17:30    (VET) FINALE: CB STAR'S & BOSILJ & LA-GO – CB BILIKUM
18:15    PAN EKSPERT – proglašenje pobjednika
18:30    Ceremonija uoči finala
18:45    (SEN) FINALE: PODRAVSKI TEATRO (ZG) – AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI (VŽ)
19:45    Službeno proglašenje najboljih momčadi i pojedinaca
20:00    Veliki afterparty 36. ZPV-a u malom nogometu Pan kup Varaždin 2015