Članovi Cekina koji su nastupili na turniru u varaždinskoj Areni

Atraktivan međunarodni streličarski turnir u organizaciji Cekina

| 9.2.2016. u 12:20h | Objavljeno u Sport

U organizaciji Streličarskog kluba "Cekin" u varaždinskoj Areni održan je još jedan atraktivan međunarodni streličarski turnir. WA 2x25 + 2x18 je fizički izuzetno zahtjevna disciplina koja se rijetko puca, a članovi Cekina ponose se što su, zbog specifičnih udaljenosti, oni gotovo jedini u Hrvatskoj koji mogu organizirati taj turnir. 

Ove godine na turniru su uz najbolje hrvatske streličare nastupili streličari iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Slovenci su "pokupili" jedan dio medalja, ali koliko su i hrvatski streličari bili dobri govori činjenica da je srušeno nekoliko državnih rekorda i da je još jedan dio streličara ostvario normu za nadolazeče državno prvenstvo. Boje "Cekina" branilo je 15 natjecatelja od kojih je petero u žestokoj konkurenciji izborilo medalje.

Zlato su osvojile Božena Šimek-Šuplika, u kategoriji olimpijskog luka, veteranke i Štefica Šagi, kategorija standardni luk, veteranke, srebro Erika Kanešić Dupor, u kategoriji olimpijskog luka, veteranke, broncu Nenad Čalušić, kategorija standardni luk, seniori i Domagoj Dupor, kategorija dugi luk, veterani.