Radovi koji će se izvoditi na stazi vrijedni su  577 tisuća kuna, a po iscrtavanju linija očekuje se da će varaždinski stadion dobiti certifikat klase 2 Međunarodne atletske federacije

Atletska staza na SC Sloboda bit će obnovljena do početka srpnja

| 6.6.2019. u 16:45h | Objavljeno u Sport

Najkasnije do početka srpnja bit će završeni radovi na obnavljanju atletske staze Sportskog centra Sloboda u Varaždinu. U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas su direktorica tvrtke DENECOM iz Rijeke Neda Bukša i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica potpisale ugovor o radovima na sanaciji i licenciranju atletske staze Sportskog centra Sloboda.

Kako je napomenuo Denis Jakovčić, tvrtka DENECOM ima bogato, dugogodišnje iskustvo a može se pohvaliti obnavljanjem atletskim stazama u cijelom svijetu. Na stadionu Sloboda u Varaždinu obnovit će 6400 metara kvadratnih staze posebnom tehnikom špricanja i kvalitetnim uvoznim materijalima.

Vrijednost radova je 577 tisuća kuna, a po iscrtavanju linija očekuje se da će varaždinski stadion dobiti certifikat klase 2 Međunarodne atletske federacije, dovoljan za održavanje velikih natjecanja pa tako i Europskog ekipnog atletskog prvenstva.

- Danas je potpisan ugovor za obnovu atletske staze. Ozbiljno se pripremamo za Europsko prvenstvo u atletici koje će se održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza. Dolazi 720 atletičara iz 12 europskih zemalja te, uz popratno osoblje, očekujemo oko tisuću ljudi. Dan prije početka, u petak navečer, organizirat ćemo veliki svečani doček svih delegacija na varaždinskom Korzu. Posebno nas veseli da će se ovo natjecanje, Varaždin i ova lijepa staza koja će biti gotova do početka srpnja, prenositi na nacionalnoj televiziji, HRT-u. Stadion Sloboda bio je u izrazito lošem stanju kao i dosta naše sportske infrastrukture pa onda morate gledati prioritete. Zapravo je odlično što smo trideset godina nakon JUPEA-e ponovo domaćini jednog takvog velikog prvenstva jer ćemo stadion sada urediti i staviti na službu i uslugu javnosti i građana - izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica nakon potpisivanja ugovora.