Kristina Dudek imala je najvjerijedniji rezultat tijekom vikenda od članova varaždinske Slobode Foto: AK Sloboda

Atletičarima Slobode šest odličja s prva dva ovogodišnja natjecanja

| 23.1.2017. u 10:38h | Objavljeno u Sport

Rijeka i Beč bili su domaćini prvih atletskih natjecanja u ovoj godini. U Beču je, u sklopu međunarodnog dvoranskog mitinga održano i dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima na 400, 800, 1500 i 3000 metara. Atletičari varaždinske Slobode su se s prvih natjecanja u 2017. vratili sa šest osvojenih medalja

Najvrjednije rezultate od varaždinskih atletičara istrčala je pobjednica na 400 metara Kristina Dudek sa 55,95. U istoj disciplini Marija Hižman zauzela je 3. mjesto i osvojila brončanu medalju. Junior David Šalamon u cilj je utrčao kao 4. s vremenom 49,60 što je najbrže vrijeme jednog juniora ove godine. Karlo Marcijuš u istoj je disciplini zauzeo 7. mjesto. Posebno se iskazala kadetkinja Simona Jambrošić koja je odlično trčala 800 m i osvojila 4. mjesto među seniorkama.

U Rijeci je u organizaciji AK Kvarner održano dvoransko PH za mlađe juniore i juniorke. Od varaždinskih atletičara prvakinja Hrvatske postala je Orhidea Leščak na 60 metara prepone. Jan Ožeg je u bacanju kugle osvoji srebrnu medalju baš kao i Matija Žnidarć na 60 m. Luka Ilčić ugodno je iznenadio s 3. mjestom i brončanom medaljom u skokom s motkom.