Art Metali Junajted su nakon Mininogometnog prvenstva i kupa Varaždin, osvojili Prvenstvo Hrvatske Foto: Mininogometni savez Hrvatske

Art Metali Junajted osvojio Mininogometno prvenstvo Hrvatske

| 13.6.2016. u 08:28h | Objavljeno u Sport

Nakon što je momčad Art Metala Junajted osvojila naslov prvaka Mininogometne lige Varaždin, isto im je pošlo za ruku i na Mininogometnom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Ivanić Gradu 11. i 12. lipnja. U finalu su boljim izvođenjem penala svladali CB Kulu iz Šibenika.

Njihov pohod na naslov krenuo je od skupine F gdje su svladali MK Trnsko 3:0 i odigrali neodlučeno 1:1 protiv ekipe Mipek Križ. Pobjeda i remi bili su dovoljni da se plasiraju u četvrtfinale gdje su golom bivšeg igrača Varteksa, Marija Brlečića, ostvarili minimalnu pobjedu 1:0 protiv MNK Druškovca. Istim rezultatom su u polufinalu svladali momčad 4 Asa Lisičić, a pogodak vrijedan finala je zabio Damjan Habrun. Finale je proteklo bez golova u regularnom dijelu, ali je golman Saša Dreven obranio dva udarca u raspucavanju penala i tako donio naslov Mininogometnog prvenstva Hrvatske u Varaždin.

Osim Art Metala Junajted, na turniru je nastupila još jedna momčad iz Varaždina, Auto Lončar Ducati Komponenti koja je u skupini D izgubila oba susreta protiv 4 Asa Lisičić i MNK Drvodjelac identičnim 3:0 rezultatom, dok je momčad MNK Črešnjeva u skupini B izgubila susret protiv Veni Vidi Vici Opuzen 4:0 i pobijedila u susretu protiv MNK Fodrovec Križevci 6:0, ali to nije bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale.