Ronald Ređep, Renato Čengić i Ivan Čehok (s desna) Foto: Krešimir Đurić

Arena Varaždin idući utorak ugošćuje mušku seniorsku reprezentaciju Hrvatske u stolnom tenisu

| 20.2.2018. u 17:45h | Objavljeno u Sport

Danas je u Gradskoj vijećnici najavljeno odigravanje kvalifikacijskog susreta muških seniorskih reprezentacija Hrvatske i Turske u stolnom tenisu koji će za tjedan dana biti odigran u Areni Varaždin. Varaždin je zadnji puta bio domaćin kvalifikacijskom susretu hrvatske stolnoteniske reprezentacije u kvalifikacijama za ekipno Europsko prvenstvo u studenom 2016. godine kada su bili bolji od bjeloruske reprezentacije s 3:0.

- Hrvatska reprezentacija će moći odigrati prvi kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2019. godine u Natesu. To je susret muške seniorske repreznetacije. Iznimno je važan jer je to prvi susret i ako dobro otvore s pobjedom kao što je bilo i protiv Bjelorusije, imamo dobre šanse za nastup na Europskom prvenstvu. Na prošlom je Europskom prvenstvu Hrvatska osvojila šesto mjesto što je izrazito visoko s obzirom na smjenu generacija i mi smo presretni da ponovno u Varaždinu možemo organizirati jedan vrhunski stolnoteniski događaj - rekao je Ronald Ređep, predsjenik i igrač STK Starra koji će biti organizator susreta uz Hrvatski stolnoteniski savez.

Susret između hrvatske i turske reprezentacije odigrat će se 27. veljače od 18 sati, a očekuje se i dolazak turskog veleposlanika kojemu je pslan poziv za dolazak na susret. Prijenos susreta moći će se pratiti putem live streama na web-stranici HSTS-a kojeg prenosi Laola1.tv. Organizacija ovakvih događaja će ujedno i poslužiti kao podloga za kandidaturu za U21 Europsko prvenstvo 2019. godine.

- Mi smo krenuli s omladinskim svjetskim turnirom koji se odigrao prošle godine u rujnu. Sada imamo meč s Turskom koji će biti, siguran sam, odličan. Ovom prigodom pozvao bih sve Varaždince i ljubitelje stolnog tenisa da dođu u Arenu i da pogledaju taj meč, a i želja nam je da u Varaždin dovedemo organizaciju Europskog prvenstva do 21 godine. Na tome radimo i u savezu i Ronald Ređep koji je tu kao predstavnik igrača. Želimo dignuti stolni tenis u ovoj regiji i općenito u Hrvatskoj - rekao je Renato Čengić, direktor HSTS-a.

- Meni je drago da imamo jednu ovakvu stolnotenisku priredbu na najvišoj razini. Očekuje nas reprezentativni meč, ali ne samo to, već se i priprema i organizacija EP-a za starije kadete. Ulaz će biti besplatan i ja pozivam sve građane da dođu bodriti našu reprezentaciju. Stolni tenis ima veliku tradiciju u Varaždinu i vrhunske igrače, dakle idemo svi zajedno bodriti hrvatsku reprezentaciju - rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.