Pobjednici ovogodišnjeg izdanja četvrte Opake utrke

Anica Lacković i Ivan Maltar pobjednici četvrte Opake utrke na Čevo

| 26.8.2020. u 19:06h | Objavljeno u Sport

Četvrta Opaka utrka, kojoj su organizatori Josip Lacković i prijatelji, bila je jednako opaka kao i sve do sada, a i druženje nakon utrke opet je bilo opako dobro. Bez obzira na vrućinu i ekstremne uvjete, na startu kod Caffe bara City u Završju, okupilo se gotovo stotinu “opakih” trkača. Vjerojatno bi i trkača bilo još više s obzirom na interes, ali zbog “kapaciteta” Čeva te složenosti organizacije cijelog događaja, to je bio limit.

U ukupnom plasmanu kod žena najbolja i “najopakija” te ujedno i pobjednica ovogodišnje utrke je prošlogodišnja pobjednica Anica Lacković kojoj je za pobjedu uz 2 litre popijenog gemišta od starta kod Citya pa do križa na vrhu Čeva (2,7 km) trebalo rekordnih 29:13. U uzbudljivom “finišu” 2. mjesto osvojila je Dubravka Horvat (33:51), dok se sa samo 5 sekundi zaostatka na 3. mjesto plasirala Jasenka Šimunčić (33:56).

Kod muškaraca najbolji je ove godine bio Ivan Maltar (ŠD Remetinec) kojemu je za pobjedu trebalo 23:18, dok se na 2. mjesto plasirao Goran Šimunčić (AK Varaždin) – 23:49, a Josip Lacković ove se godine morao zadovoljiti 3. mjestom (24:25).