Andreu Pavlović očekuje još nastup u osmini finala pojedinačne konkurencije Foto: Martin Novosel

Andrea Pavlović zaustavljena u osmini finala u parovima i mješovitim parovima

Varaždinske vijesti | 6.3.2020. u 21:17h | Objavljeno u Sport

Na stolnoteniskom EP U-21 koje se igra u varaždinskoj Areni Andrea Pavlović zaustavljena je u osmini finala u parovima i u mješovitim parovima, dok ju očekuje meč osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji. Pavlović je danas u osmini finala mješovitih parova, u kombinaciji s Moldavcem Putunticom zaustavljeni su od rumunjske kombinacije Pletea i Diaconu s 3:1. Malo je nedostajalo da se situacija zakomplicira. Naime, kod 2:1 u setovima za rumunjski par, hrvatsko-moldavski par je bio samo poen udaljen od izjednačenja jer su vodili čak 10:5, ali nisu uspjeli završiti posao.

U parovima Pavlović i Ukrajinka Bratejko zaustavljene su u osmini finala i to od šestih nositeljcia Mostafavi i Fort s 3:2. Hrvatsko-ukrajinski par je nadoknadio 0:2, imale su čak dvije meč lopte, ali Francuskinje su iskoristile svoju četvrtu meč loptu. Šteta, jer da su Pavlović i Bratejko prošle išle bi na Martu Vukelić i Mađarku Feher, što znači da bi Hrvatska osigurala najmanje broncu.

- Znale smo da će biti težak meč jer Francuskinje općenito igraju jako dobro u paru. Imale smo šansu, ali suparnice su odigrale pametnije u tim ključnim trenucima - rekla je Pavlović te dodala:- Protiv Lutz sam igrala jako davno, prije pet godina. Ona je napadač, sigurno će probati igrati agresivno, a ja ću probati nametnuti svoju igru ako je moguće - kazala je Pavlović.

U posljednjem susretu u pojedinačnoj konkurenciji Pavlović je s 4:0 pobijedila Slovenku Stražar te potvrdila prvo mjesto u skupini E . Pritom je nastavila niz nepobjedivosti ne izgubivši dosad niti set. U pojedinačnom dijelu odigrala je šest mečeva i u svih šest slavila s 4:0. U osmini finala igrat će sa 17-godišnjom Francuskinjom Lutz, 51. igračicom svijeta do 21 godine. U slučaju pobjede Pavlović će ići na bolju iz susreta prve nositeljice Rumunjke Dragoman i Ruskinje Višnjakove.

Vukelić i Feher su napravile pravi pothvat u osmini finala kada su s 3:2 svladale druge nositeljice Belgijku Lung i Slovakinju Kukulkovu, no u susretu za medalju s 3:1 bolje su bile Francuskinje Mostafavi i Fort.
- Šteta zbog mogućnosti borbe za medalju jer smo u paru igrale stvarno jako dobro, a prvi put smo se uopće našle. Ono jedino čime ne mogu baš biti zadovoljna to je moj nastup u pojedinačnom dijelu, ali nadam se da će dogodine biti bolje - rekla je Vukelić.

Hana Arapović i Engleskinja Payet su prošle u četvrtfinale nakon što su Španjolka Garcia i Portugalka Martins predale svoj susret, da bi ih za ulazak među osam svladale Tajlakova i Kazanceva s 3:0.
- Osobno mogu biti zadovoljna s onim što sam i kako odigrala u Varaždinu jer meni je ovo bila prilika za učenje. Za 2-3 godine već imam želju boriti se za medalju na ovakvim natjecanjima - zaključila je 15-godišnja Arapović.

REZULTATI HRVATSKIH PREDSTAVNIKA - petak, 6. ožujka

Žene, pojedinačno - 3. kolo drugog kvalifikacijskog kruga:
Andrea Pavlović (Hrvatska) - Katarina Stražar (Slovenija) 4:0 (6,3,6,7)

Mješoviti parovi, 1. kolo:
Andrea Pavlović/Andrei Putuntica (Hrvatska/Rumunjska) - 3. nositelji Cristian Pletea/Adina Diaconu (Rumunjska) 1:3 (-3,8,-9,-12)

Ženski parovi, osmina finala:
Andrea Pavlović/Solomiya Brateyko (Hrvatska/Ukrajina) - Leili Mostafavi/Nolwenn Fort (Francuska) 2:3 (-8,-13,7,5,-13)
Hana Arapović/Denise Payet (Hrvatska/Engleska) - Ana Garcia/Raquel Martins (Španjolska/Portugal) 3:0 b.b.
Marta Vukelić/Orsolya Feher (Hrvatska/Francuska) - Lisa Lung/Tatjana Kukulkova (Belgija/Slovačka) 3:2 (-5,8,8,-6,8)

Ženski parovi, četvrtfinale:
Hana Arapović/Denise Payet (Hrvatska/Engleska) - Marija Tajlakova/Kristina Kazanceva (Rusija) 0:3 (-10,-1,-10)
Marta Vukelić/Orsolya Feher (Hrvatska/Mađarska) - Leili Mostafavi/Nolwenn Fort (Francuska) 1:3 (-5,-4,6,-3)