Amanda Mlinarić i ostali streličari VSK-a iako još kadeti i juniori ostvarili su i seniorske norme te se ravnopravno nose s vrlo jakom svjetskom konkurencijom

Amandu Mlinarić na Grand Prixu u Sofiji samo jedan krug dijelio od odličja

| 5.8.2018. u 14:21h | Objavljeno u Sport

U Sofiji je održan europski Grand Prix u streličarstvu, na kojem je sudjelovalo tristotinjak streličarki i streličara iz 35 država Europe, ali i izvan nje. U sastavu hrvatske reprezentacije nastupili su i članovi Varaždinskog streličarskog kluba, Amanda Mlinarić i Alen Remar, te članica SK Navaho iz Jalžabeta Tihana Kovačić.

Svo troje natjecalo se u seniorskoj konkurenciji, a najuspješnija je bila Amanda Mlinarić,koja je bila jedina hrvatska predstavnica u kategoriji složenog luka, a nastupila je u raspucavanju za treće mjesto, koje joj je izmaklo za jedan krug, pa je brončano odličje odnijela predstavnica turske.

Alen Remar nastupio je u konkurenciji seniora olimpijskog luka, plasiravši se na 33. mjesto u konkurenciji 123 natjecatelja. Tihana Kovačić, seniorka olimpijskog luka nastup je završila na 57. mjestu pojedinačno, dok je u mješovitom timu u paru s Matijom Mihalićem iz Oroslavja zauzela visoko 7. mjesto, od 25 ekipa.

Varaždinski streličari imali su samo 4 sata odmora i to u kombiju, a zatim su krenuli iz Sofije i poslije šestosatnog čekanja na GP Bajakovo došli u Sisak, gdje su danas ujutro nastupili na PH u fieldu, gdje su očekivano postigli odlične rezultate, opet u seniorskoj konkurenciji.

Alen Remar, još uvijek aktuelni svjetski juniorski prvak, odnio je titulu prvaka države u olimpijskom luku. Njemu se na postolju, ali kao trećeplasirni pridružio i Cvijetoslav Zorman.

Amanda Mlinarić, aktualna juniorska europska prvakinja, također je bila prva u klasi složenog luka, s rezultatom visoko iznad seniorske norme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Članove VSK-a za manje od tri tjedna očekuje nastup na Europskom prvenstvu u poljskoj Legnici.