Alen Remar Foto: Varaždinski streličarski klub

Streličarstvo: Amanda Mlinarić u Varaždin donijela zlato

| 10.7.2017. u 13:15h | Objavljeno u Sport

Najbolji varaždinski streličari sudjelovali su na najviše rangiranom turniru u Hrvatskoj, Srednjoeuropskom kupu, čiji se 3. dio održavao u Dugom Selu kod Zagreba. Čak stotinu streličara iz 8 zemalja, raspoređenih u tri starosne kategorije (kadeti, juniori, seniori),i u dvije vrste priznatih lukova od strane WA (World archery), natjecalo se za titulu pobjednika ovog turnira iz serije CEC-a.

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba (VSK) bili su vrlo uspješni i ponovo osvojili medalje. Amanda Mlinarić nastupila je kao seniorka u diviziji složenog luka, te je nakon kvalifikacija bila prva s odličnih 684 ispucanih krugova, da bi u nastavku natjecanja to i potvrdila, pobijedivši sve starije i znatno iskusnije streličarke, te je u Varaždin donijela zlato. U kategoriji seniora olimpijskog luka pucali su Alen Remar i Karlo Meštrić. U kvalifikacijskom dijelu Alen Remar zauzeo je 2. mjesto, ispucavši 665 krugova što je poravnanje državnog juniorskog rekorda, dok se Karlo Meštrić plasirao na 16. mjesto. U eliminacijskim borbama Remar je zauzeo 3. mjesto, te osvojio broncu, dok je Meštrić ostao na 16. mjestu.

Olimpijskim lukom, ali u kategoiriji kadeta, gađao je i Matko Dupor, koji je također zauzeo 16. mjesto. Na ovom natjecanju nastupili su i mladi streličari SK Navaho iz Jalžabeta i to u konkurenciji olimpijskog luka. Kod kadetkinja, Tihana Kovačić zauzela je 4. mjesto, a Barbara Petric 10. dok je kod kadeta Ivan Herman bio 11., a Martin Petric 15.