Amanda Mlinarić srebrna i brončana na EP u poljskom streličarstvu

| 25.9.2023. u 09:54h | Objavljeno u Sport

Od 16. do 23.  rujna u talijanskom gradiću Cesana održavalo se Europsko prvenstvo u poljskom streličarstvu. Troje članova Varaždinskog streličarskog kluba pronašlo je svoje mjesto u sastavu reprezentacije Hrvatske, Amanda Mlinarić seniorka u složenom luku, Ana Štimac juniorka u zakrivljenom luku i Alen Remar senior u zakrivljenom luku.

Na prvenstvu je sudjelovalo 226 streličara uz 26 europski država koji su se natjecali u tri vrste luka, dvije kategorije, juniorskoj i seniorskoj, te pojedinačno i u ekipama.

Amanda Mlinarić zauzela je u kvalifikacijskom dijelu visoko drugo mjesto, što ju je odvelo direktno u polufinale, te je preskočila raspucavanje. U polufinalu je izgubila meč od Irene Franchini iz Italije, te je u dvoboju za treće mjesto uspjela pobijediti streličarku, također iz Italije, dosadašnju europsku prvakinju, Saru Ret.

Ovoj brončanoj medalji Mlinarić je dodala i srebrnu medalju osvojenu u mješovitoj ekipi u paru s Domagojem Budenom iz SK Agram Zagreb.

Samo prve četiri ekipe iz kvalifikacija borile su se za medalje. Hrvatska je u polufinalu pobijedila reprezentaciju Njemačke, te je na žalost u finalu izgubila od Luksemburga, no Amanda Mlinarić nosi u Varaždin srebro i broncu.

U juniorskoj konkurenciji zakrivljenog luka iskazala se Ana Štimac koja je u paru s Adamom Gradiščakom iz Novog Marofa osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju. U finalu za zlato od hrvatske juniorske ekipe bila je bolja Italija.

Alen Remar nastupio je u kategoriji seniora zakrivljenog luka, te je zauzeo visoko 11. mjesto od 37 streličara.