Alen Remar

Alen Remar iz Nedeljanca oborio tri rekorda i osvojio Zlatnu strijelu Preloga

| 12.7.2016. u 12:37h | Objavljeno u Sport

Novo rušenje državnih rekorda streličara Varaždinskog streličarskog kluba. Ovaj se put za to pobrinuo Alen Remar koji je na turniru WA 900 za „Zlatnu strijelu“ grada Preloga oborio tri od moguća četiri državna rekorda.

Remar se ove godine izgleda predbilježio za rušenje državnih rekorda u kadetskoj konkurenciji, s obzirom da mu je u Prelogu bio dvanaesti ovogodišnji rekord. Od 14 mogućih pojedinačnih rekorda na različitim distancama u dvorani i na otvorenom Remar ih drži 12 i sudeći po njihovoj visini, ostat će vrlo dugo upisan u tablicu rekorda.

Državni rekordi nisu sva Alenova dostignuća na turniru u Prelogu. Osvojio je i prvo mjesto i zlatnu medalju u  seniorskoj konkurenciji, te „Zlatnu strijelu“ osvojenu u finalu, u kojem se gađalo jaje na daljinu od 30 metara, gdje je Remar bio daleko najprecizniji.

Od članova Varaždinskog streličarskog kluba nastupio je i Miroslav Habek koji je bio treći, a u finalnoj borbi za „Zlatnu strijelu“ izgubio je upravo od Alena Remara.

Varaždinski streličarski klub ima sad već dva streličara, seniora  olimpijskog luka u vrhu hrvatskog streličarstva. Kad im se na prvenstvu Hrvatske, krajem srpnja pridruži još i Cvjetoslav Zorman, ekipna zlatna medalja je zagarantirana.

U klasi senorki olimpijskog luka natjecala se Smiljana Brezovec Meštrić, koja je osvojila srebrnu medalju. Po prvi put za VSK nastupio je i Goran Matković, senior u klasi dugog luka. U vrlo jakoj konkurenciji zauzeo je 5. mjesto, što je odličan rezultat za mladog debitanta.

Sljedeći tjedan vrlo je bogat streličarskim događanjima: Alen i Amanda putuju na Europsko prvenstvo u Bukurešt, Goran Matković nastupa na 3d prvenstvu Hrvatske, dok će ostatak ekipe udjelovati na turniru u Čakovcu, koji će im biti priprema za državno prvenstvo krajem mjeseca u Samoboru.